Vírusölő oregánós limonádé

Az emberek régóta használták a természet ajándékait különböző egészségügyi problémák kezelésére, és ezek ugyanúgy hatékonyak voltak, mint a gyógyszertári antibiotikumok. Az antibiotikumok felfedezése nagy áttörés volt, és sok életet megmentett, de a túlzott használat – akár már enyhébb fertőzések esetén is – csökkentette a gyógyszerek hatékonyságát.

Nem csoda tehát, ha egyre inkább újra a természetes gyógymódok felé fordulunk. Ebben a cikkben a oregánós limonádé hatékony receptjét mutatjuk be. Ez az ital csak két összetevőn alapul, melyek nagy valószínűséggel az Ön konyhájában is megtalálhatók. Mindkét összetevő antibakteriális hatású, ezért az ital hatékony természetes antibiotikum, és fontos védelem lehet számos fertőzés és gyulladás ellen.

Az összetevők előnyei

Citrom

Ez a citrusféle közismerten jótékony hatású a vírusfertőzések, például megfázás és influenza elleni küzdelemben, mivel C-vitaminban igen gazdag, így erősíti az immunrendszert. Ezen felül a citrom jó antibakteriális hatású, ami legyőzi a szervezetben lévő baktériumokat. A gazdag C-vitamin-tartalom enyhíti a megfázás tüneteit és csökkenti időtartamát.

Oregánó

Az oregánó jellegzetes aromája miatt számos étel kedvelt fűszere. Kulináris célokra való használata mellett több gyógymód szilárd alapja is lehet a természetes gyógyászatban, mivel erős antiszeptikus és gombaölő hatású. Gazdag thujanol illóolaj tartalma miatt hatásos vírusellenes és antibakteriális szer.

Kiváló gyulladáscsökkentő tulajdonságai miatt nagyon jó természetes antibiotikum, és többféle betegség és gyulladás ellen alkalmazható. Karvakrol tartalma vírusellenes hatású, és a timollal együtt jól felveszi a küzdelmet különböző betegségekkel, például az orrmelléküreg-gyulladással, húgyhólyag-gyulladással, bronchitissel.

Méz

Ez a természetes édesítőszer nagyon értékes gyógymód a különböző fertőzések esetén. Hatékony antibakteriális és antimikrobiális hatása miatt ideális összetevője a vírusos fertőzések elleni gyógykészítményeknek.

Az oregánós limonádé receptje

Hozzávalók

  • 4 citrom (bio)
  • 2 nagy pohár víz
  • 2 evőkanál méz
  • 5 csepp oregánóolaj
  • jégkocka (opcionális)

Elkészítés: csavarjuk ki a citromok levét, és keverjük össze az oregánóolajjal és a mézzel. Miután alaposan összekevertük, fokozatosan adjuk hozzá a vizet. A jégkockákkal frissebb ízt kölcsönözhetünk neki.

Felhasználás: naponta egyszer fogyasszuk, 7 napig, de tovább ne! Csökkenti a gyulladást, a baktériumok fejlődését és vírusos fertőzéseket.

Megjegyzés: gyomorfekély vagy gyomorégés esetén a citrom nem javasolt. Citromlé fogyasztása után azonnal ne mosson fogat, mert sérülhet a fogzománc.

Cukorbetegek vagy hipoglikémiában szenvedők ne egyenek mézet.

Terhes kismamák számára tilos az oregánó fogyasztása.

Ez a szer csak kiegészítő, és nem helyettesítheti az orvosi kezelést, főleg ha a tünetek nem múlnak el.

(Angolból fordította: H. Orsi)

Ha érdekli a téma, ajánljuk figyelmébe az alábbi cikket:

Hideg és a megfázás ellen melegen ajánljuk!