Vírusölő oregánós limonádé

Az emberek régóta használták a természet ajándékait különböző egészségügyi problémák kezelésére, és ezek ugyanúgy hatékonyak voltak, mint a gyógyszertári antibiotikumok. Az antibiotikumok felfedezése nagy áttörés volt, és sok életet megmentett, de a túlzott használat – akár már enyhébb fertőzések esetén is – csökkentette a gyógyszerek hatékonyságát.

Miért kezdjük a napot citromos vízzel?

Mi történik, ha citromos vízzel kezdjük a napot? A közösségi médiában naponta találkozunk ezzel a kérdéssel. Valóban, egy pohár – állott vagy langyos – citromos víz reggelente csodákra képes, olcsó és gyors frissítő, energiát ad, de nem csodaszer. A fogaink védelme érdekében szívószállal igyuk. Lássuk, miért érdemes bevezetni ezt a reggeli rutint?

Citrom minden mennyiségben!

A citrom jótékony hatását először a korai felfedezők ismerték meg, az akkor gyakori súlyos tengerészbetegség, a skorbut kezelésére használták. A XVIII. század közepén ismerték fel, hogy a citrom rendkívül hatékonyan kezeli ezt a betegséget, amit a hónapokig tartó, friss zöldség és gyümölcs nélküli tengeri utakon fellépő C-vitamin-hiány okozott.