Meditáljunk: szoktassuk szívünket a csendhez

A meditáció immár 7000 éves története és gyakorlásának technikái mindinkább felkeltik az orvostudomány figyelmét. Mi mindenre jó a meditáció? Tanulmányok egész sora igazolta, hogy a meditáció nemcsak a stresszoldásban és a szorongás enyhítésében hasznos, hanem számos betegség megelőzésében és kezelésében is segít – a ráktól a magas vérnyomásig.

A világ legismertebb mantrája

A világ legismertebb mantrája az Om vagy Aum mantra. A stresszoldásnak, a stressz csökkentésének az egyik legegyszerűbb, egyben leghatékonyabb módja az Om ismételgetése, éneklése. Mivel testi és lelki bajaink, betegségeink kb. 90%-a a stresszből ered vagy legalábbis összefügg vele, nem szorul bizonyításra, mennyire fontos a rendszeres stresszoldás.

Egy magyar mantra: u-ram

Ismerek és használok már régóta sokféle mantrát. A leggyakrabban közülük az om vagy aum jut az eszembe, ha gyorsan el szeretnék lazulni. Nemrégiben „kaptam fentről” egy egyszerű magyar mantrát – azzal, hogy adjam tovább, hadd ismerjék és használják minél többen. Ez az u-ram vagy ó-u-ram. Próbálják ki Önök is, és bátran adják tovább, így segítsenek másoknak is.

Konferencia a gyógyulás 1000 útjáról

A Mantra Alternatív Természettudományi Szabadegyetem, valamint a Viva Natura World Kft. kétnapos konferenciát szervez A gyógyulás 1000 útja címmel. Április 17-18-án 9-19 óra között kerül sor a rendezvényre a Testnevelési Főiskola Nagyelőadójában. A szervezők mottónak egy Paracelsustól származó idézetet választottak, amely így szól: „Az orvosok két csoportba sorolhatók: azok, akik természetfeletti módon gyógyítanak és azok, akik gyógyszerekkel.”