Mi teremhet ma a Natúrsziget kertjében?

Az egészségügyi problémák beszivárognak a mindennapjainkba. A szülőket vagy éppen a nagyszülőket megcélzó okostelefonos alkalmazások (applikációk) az egészségügyi problémák felismerésében kívánnak segíteni – amíg orvoshoz nem jutunk. Ismert az úgynevezett várólisták intézménye is. Mit tegyünk, ha valami baj történik velünk vagy a szeretteinkkel?

Megfázásos betegségek – kis 1×1

A statisztikák szerint évente kétszer fázunk meg. Sokan azonban nem tudják, hogyan kell helyesen kezelni az első számú fertőző betegséget, vagy nem figyelnek a megelőzés legfontosabb szabályaira, így hozzájárulnak a betegség terjedéséhez vagy késleltetik annak gyógyulását. Ideje felfrissíteni a megfázás-etikett: mi a helyes magatartás megfázás esetén.

Bélrák: korai felismerés – nagyobb esély

A vastag- és végbélrák diagnózisa nem a végzetet jelenti. Egyre több a beteg, de a megelőző szűrések megakadályozzák a rák kialakulása és lehetővé teszik a korán észlelt tumor sikeres kezelését. Nem minden polipból fejlődik daganat, de minden rákos daganat egyszer már polip volt – a korai felismerés az egyetlen módja a rák sikeres leküzdésének.

Öt módszer a nátha és az influenza megelőzésére

Elege van már a betegeskedésből? Az egészséges immunrendszer fenntartásának kulcsa a megelőzés. Nem szerencsés ugyanakkor immunerősítésről beszélni, mivel a túlságosan hatékony immunrendszer számos autoimmun betegség kialakulásához vezethet. Az alábbiakban öt olyan módszert osztunk meg, amelyek segíthetnek a megfázás megelőzésében és kezelésében.

A melanoma a gyerekeket sem kíméli

Magyarországon is évről évre egyre több melanomás beteget diagnosztizálnak, és a betegség – úgy tűnik – nem válogat, bárkit érinthet. Jó hír, hogy megelőzhető és korai stádiumban gyógyítható.