A narancs – együk szőröstől-bőröstől!

Először az jut az eszünkbe, hogy a narancs tele van C-vitaminnal. Ez azonban em minden, ennél sokoldalúbb ez az édes, lédús gyümölcs. Akár magában gyümölcsléként, vagy lekvárként desszertekben, turmixokba téve fogyasztjuk, csakis jót tehetünk az immunrendszerünknek. Megehetjük a belső fehér héját is, a külső, illatos héja pedig kandírozva csodás csemege!

Citromtól, narancstól csökkennek az elhízás káros hatásai

Tudjuk, hogy a narancs és más citrusfélék jót tesznek a szervezetnek, rengeteg vitamint és antioxidánst tartalmaznak. Most az is kiderült, hogy ezek a gyümölcsök abban is segítenek, hogy elkerüljük az elhízás káros hatásait: az oxidációs stresszt, a májkárosodás mértékét és jelentősen csökkent a vér glükóztartalma is – ebbe az irányba mutatnak a kísérletek.

Ne unjuk meg a téli gyümölcsöket!

Nagyon is jól tudjuk, hogy éppen télen a legfontosabb az egészséges táplálkozás, az immunrendszer erősítése és ezzel a betegségek megelőzése. A szervezet csak akkor harcolhat hatékonyan a kórokozókkal, ha el van látva az összes alapvető tápanyaggal, vitaminnal. Most, hogy közeleg ismét az influenza, nagy szükségünk lehet a segítségre. A friss gyümölcs különösen gazdag vitaminokban és ásványi anyagokban, ráadásul kevés kalóriát tartalmaz. Bemutatunk öt téli gyümölcsfajtát és eláruljuk, mi teszi ezeket oly egészségessé, ráadásul finom recepteket adunk elkészítésükhöz.