Orbáncfű: természetes segítség hangulat-ingadozásra

Egyre többen vannak, akik úgy érzik, nem képesek megbirkózni szakmai és családi életük követelményeivel. A szervezet reakciói: idegesség, koncentrálási nehézség, fáradtság. Ha ezeket nem kezelik, sokan depresszióval vagy pszichovegetatív tünetekkel reagálnak. Ezek mentális eredetű fizikai panaszok, amelyek általában vegetatív beidegzésű szerveket érintenek.

Növényi gyógyszerek – nem veszélytelenek

Sokan félnek a gyógyszerek mellékhatásaitól – okkal. Különösen az olyan készítményeket kerülik el, amelyeket a köznyelv „kémiai” jelzővel illet. Szívesebben alkalmazzák a természetes eredetű szereket, a növényi gyógyszereket. Csakhogy azt is érdemes figyelembe venni, hogy a növényekből származó készítményeknek is lehetnek káros mellékhatásai!

Hét gyógynövény a gyönyörű bőrért

Nemcsak méregdrága testápolókkal varázsolhatjuk bőrünket egészségessé és simává, hanem gyógynövényekkel is. Nem is gondolnánk, mennyi hasznos növény vesz minket körül, amelyeket szárítva vagy préselve fel is használhatunk, segítségükkel bőrünket szebbé varázsolhatjuk. Íme, hét gyógynövény a gyönyörű bőrért!