A sokoldalú és egészséges póréhagyma

Az Allium porrum – más néven póréhagyma – igazi mindentudó. A télálló zöldség egész évben kapható, enyhe, fűszeres ízű, így kedvelt hozzávaló mindenféle recepthez. Az egészségre gyakorolt hatása szintén lenyűgöző, mivel elősegíti a szív és az érrendszer, a bél, a vesék, a csontok és a fogak egészségét. Serkenti az immunrendszert és javítja a hangulatunkat.

Póréhagyma – sokoldalú, aromás és egészséges

Télen szűkebb kínálatból választhatunk, ilyenkor nyúljunk bátran a póréhagymához! Az ősi növény egyesíti magában a vörös- és a fokhagyma jótékony hatásait, de kíméletesebb a gyomorhoz, fogyasztása után nem illatozunk annyira. Sokoldalúan használhatjuk, jó levesekhez, pörköltekbe vagy salátákba is. Nem csak az íze jó, hanem jótékonyan ha az egészségünkre is.

Egész évben póréhagyma!

A póréhagyma a szegény ember spárgája, egész évben kapható. Már az ókori egyiptomiak és a görögök is ették a finom növényt, Néró római császár nagyra becsülte a mustárolajai miatt, amelyekkel hangját ápolta. A hagyma diadalmenete a Földközi-tenger mellékéről indult meg Észak-Európába, olyannyira, hogy Wales címerében még ma is látható a póréhagyma.