Pikkelysömör – a rejtőzködők betegsége

Nem vesszük elég komolyan, pedig sok az érintett, és a kellemetlen tünetek mellett komoly következményei is lehetnek. A pikkelysömör a rejtőzködők betegsége, az egész szervezetet érintő krónikus gyulladásos megbetegedés. Az érintettekre és az őket érő hátrányokra az október 29-i nemzetközi Pikkelysömör Világnap hivatott felhívni a figyelmet világszerte.

A pikkelysömör kezelése, gyógyítása

Számos gyógyíthatatlannak hitt betegség közül az egyik legfélelmetesebbnek a kellemetlen és esztétikailag is félelmetes bőrbetegséget, a pikkelysömört (psoriasis vulgaris) tartják. Statisztikai adatok szerint az Amerikai Egyesült Államokban a lakosság 4%-a érintett.

Az amalgám több tucatnyi káros hatása

Több száz közlemény és kísérleti eredmény alapján alább ismertetjük az amalgámnak az élő szervezetre gyakorolt hatásait. Tény, hogy a benne lévő higany minden porcikánkhoz eljut, számos betegséget okoz, és a sejtek, sőt a molekulák szintjén is károsít bennünket.

Wellness&Spa: a teljes körű fürdőszolgáltatás

Különleges vegyi összetételükből fakadóan a hazai gyógyvizek többféle betegség kiegészítő kezeléséhez, akár fürdő- vagy ivókúraként, akár inhalációs terápiaként sikerrel alkalmazhatók. A világon egyedülállóan változatos és gazdag gyógyvízkincs páratlan értéket képvisel.

Kapcsolat a pikkelysömör és a szívbetegségek között?

A legújabb tanulmány szerint a pikkelysömör (psoriasis) súlyos formája növeli a szívbetegségek kialakulásának kockázatát. Több mint 680 ezer brit beteg adatait áttanulmányozva következtettek erre a kutatók, elsősorban a gyulladással magyarázva a kapcsolatot.