A géneken múlik a szúnyogok ízlése?

A szúnyogok nagyobb valószínűséggel szívják a szarvasmarhák vérét, mint az emberét, ha génállományukban megtalálható egy bizonyos kromoszóma-átrendeződés – állítja egy nemrégiben végzett vizsgálat. A szakemberek abban bíznak, ha kellő ismeretre tudnának szert tenni e téren, azzal jelentősen csökkenthető lenne a malária kórokozójának terjedése.

Szúnyogok, bolhák és négylábú barátaink

A szúnyogok, bolhák és kullancsok nemcsak kellemetlenek a kutyáknak, macskáknak, hanem betegségekkel fertőzhetik meg négylábú barátainkat. Bolhákat nemcsak a kutya és macska szőrében találhatunk, hanem a lakásban is előfordulhatnak. Nézzük meg, hogyan tarthatjuk őket távol természetes módon, illóolajokkal, amelyeket saját magunkon is használhatunk.

Szúnyogcsípés következményekkel

Ki nem ismerné a helyzetet? Kint ülünk a meleg nyári estén a szabadban, és hirtelen szúrást érzünk a lábunkon. Elég egy pillantás és már tudjuk, mi az oka: szúnyogcsípés. Önmagában véve többnyire ártalmatlan, de annál kellemetlenebb, mivel a szúnyogcsípés rendkívüli módon viszket. A szúnyogok elkerülhetetlen jelenségei a szép nyári napoknak.

Miért „szeretnek” valakit jobban a szúnyogok?

Bizonyára mindenkinek az ismerősei között vannak olyanok, akiket imádnak a szúnyogok, míg másokat alig csípnek. Vajon mi lehet az oka, hogy épp bennünket választanak az idegesítően döngicsélő rovarok és nem a kerti bulin melletünk ülőt?