Elhíznak a tinik az okostelefontól, tablettől

A tinédzserek órákat töltenek tablet, okostelefon vagy számítógép előtt, és így nagyobb eséllyel válnak elhízottá. Akik naponta 5 óránál többet töltenek képernyő előtt, kétszer nagyobb valószínűséggel fogyasztanak cukros üdítőitalt és mozognak keveset. Ők 43%-kal nagyobb eséllyel híznak el azokhoz képest, akik egyáltalán nem használnak okostelefont vagy tabletet.

Babák okostelefonnal

Már az egészen kicsi gyerekek fele használ okostelefont és tabletet, sokan úgy, hogy még az első születésnapjukat sem érték meg. Egyharmaduk már használta az érintőképernyőt, mire pedig kétévesek lettek, már sokan hívtak fel valakit telefonon, néztek valamilyen műsort ilyen eszközökön, illetve játszottak videojátékkal, valamilyen alkalmazással.

Te vagy fontos, nem a telefon!

Az étkezőasztalnál ne legyen a szülők keze ügyében az okostelefon vagy tabletjük, mivel ezek az eszközök elvonják a figyelmüket a családjukról, és a gyerekek joggal fogják úgy érezni, hogy nem elég fontosak a szüleiknek. Ahogy az újságolvasást és a tévénézést, ugyanúgy a mobilozást is fel kellene függeszteni arra az időre, amíg a közös étkezés tart.

Az érintő kijelző károsíthatja a kisgyermekek kezét és ujjait

Azok a csemeték, akik gyakran használnak érintő kijelzőket, izomgyengeségtől szenvedhetnek a kezükben és az ujjaikban, mivel az érintett részek nem fejlődnek kellőképpen. Mivel új jelenségről van szó, a hosszú távú egészségügyi következmények nem világosak. A legújabb ajánlások szerint kisgyermekeknek egyáltalán nem szabadna érintőképernyőt használniuk.