Álljunk ki a természetért!

Riadólánc indult tegnap Európa-szerte több mint száz szervezet aktív közreműködésével a természetvédelemért. Az Európai Bizottság tervezett reformja a rövid távú gazdasági haszonért feláldozhatja a természetvédelmi jogszabályokat. Természetvédelmi szervezetek kérik a magyar állampolgárokat, hogy álljanak ki a természeti értékek megőrzése mellett!

Biopelenka – a baba egészségéért

Bár első hallásra furcsának tűnhet, de pelenkát cserélni ma már környezettudatosan és egészségesen is lehet. A 100 százalékig lebomló ökopelenkák és a mosható pelenkák egyre népszerűbbek a kisgyerekes anyák körében, ráadásul sokkal inkább bőrbarát anyagból készülnek, és éppolyan egyszerű ma már használni, mint más eldobható pelusokat.

Kakukktojás-gyűjtemény Salgótarjánban

Még a madarászok is zavarba jöhetnek, ha több száz tojás közül kell a kakukktojást kiválasztaniuk. A laikusnak meg tátva marad a szája, amikor közlik vele, hogy az egymástól színben, méretben, mintázatban alaposan különböző darabok mindegyike kakukktojás.

I. Zempléni Ökotúra Futam

Egy-két generációval ezelőtt még természetes volt, hogy a tavasz beköszöntével a városlakók igyekeztek a természetbe. Napjainkban ez már nem annyira jellemző. Még szerencse, hogy akadnak lelkes emberek, akik izgalmas programokkal igyekeznek kicsalogatni felnőtteket és gyerekeket a négy fal közül.

Bővülő Vadonleső

A tavasz eljövetelével – a természethez hasonlóan – felfrissült a Vadonleső program is: újabb három növény- és két állatfaj előfordulási helyének rögzítését, valamint még színesebb, még játékosabb felületet kínál az oldal.

Ősvilági időutazás

Nógrád megyében, Ipolytarnóc község közelében mintegy 20 millió évvel ezelőtt élt élőlények maradványai őrződtek meg különösen nagy gazdagságban. A színvonalas bemutatóhelyen ősvilági környezetbe tehetünk izgalmas geológiai kirándulást.