DROSERIN – a légzés őrangyala

A tüdő és a hörgők a vastagbéllel, az orral és a bőrrel együtt a Fém elemhez tartoznak. A Fém elemhez pedig például a szárazság társul. A szárazság azonban árt a tüdőnek, mert megnehezíti a légzést. A tüdő kondíciója elsősorban a hasnyálmirigy, a máj és a szív állapotától függ. A légzés minőségében az ember lelki, szellemi állapota is fontos tényező.

A szennyezett levegő még károsabb, ha edzünk

A levegő szennyezettsége rontja a tüdő ereinek működőképességét, ezért komoly légszennyezettség esetén korlátozni kell a fizikai aktivitást – állapította meg az Európai Kardiológiai Társaság legfrissebb jelentése. Ez nagyon fontos közegészségügyi kérdés azok számára, akik szennyezett városi területen élnek, ahol az edzés károsíthatja a tüdőt.

Újranőhet a tüdő műtét után

Tudósok nemrégiben felfedezték az első bizonyítékot arra nézve, hogy a felnőttek tüdeje – ha csak részben is – képes újranőni műtéti eltávolítás után. A megfigyelésre akkor került sor, amikor egy 33 éves nőnél, akinek rák miatt az egész jobb tüdejét eltávolították, MRI segítségével kimutatták, hogy megnőtt a tüdőhólyagocskák száma.