Izgalmas hűsítő italok gyógynövényekkel

Ahogyan fent, úgy lent – tartja az ősi bölcsesség. Földünk vizei háromnegyed részben foglalják el bolygónk felszínét. A hasonlóságok és párhuzamok mellett azt is tudjuk, hogy szervezetünk hasonló arányban tartalmaz vizet, testünk mintegy 75%-a vízből áll. Minden folyamatnak tehát, ami a szervezetünkben lejátszódik, elegendő vízre van szüksége.

A rák és a cukros italok kapcsolata

A cukrozott italok fogyasztása és daganatos betegségek kialakulása közötti kapcsolatban meghatározó szerepe van a társadalmi-gazdasági státusznak, a kornak, nemnek és a tumor fajtájának. Bár az emberek többsége tudja, hogy a túlzott cukorfogyasztás egészségtelen, azzal nincsenek tisztában, hogy mennyi cukrot fogyasztanak valójában a cukrozott üdítőitalokkal.

Elég egyetlen pohár víz a cukros üdítő helyett

Nem érdemes csupán egyetlen pohár üdítőről lemondani, attól még nem leszünk karcsúbbak? Óriási tévedés. A Virginia Tech kutatása szerint már az is sokat számít, ha néha-néha vizet iszunk a kalóriadús italok helyett. Ha egyetlen pohár üdítőről is lemondunk, az akár 17 százalékról 11 százalékra is csökkentheti a folyadékkal bevitt kalóriamennyiség arányát.

Mit igyunk nyáron?

A nyári hőségben és szárazságban még inkább oda kell figyelni a folyadékfogyasztásra. Nemcsak az fontos, hogy iszunk-e eleget, hanem az is, hogy mit. A megfelelő mértékű folyadékfogyasztásról úton-útfélen hallunk, bár azt nem árt tudni, hogy ez a mennyiség a testsúlytól is függ. 10 kilogrammonként 4 dl ajánlott, ezért igen nagy különbségek lehetnek.

3 étel, ami összefüggésbe hozható a depresszióval

Nem titok, hogy az ünnepek közeledtével az emberek hajlamosak egy kicsit többet enni a kelleténél. A decemberi sürgés-forgás közepette sem árt azonban odafigyelni az étrenddel kapcsolatos mindennapi döntésekre. A legfrissebb kutatások szerint ugyanis bizonyos élelmiszerek egyértelműen összefüggésbe hozhatóak a depresszióval.