Fényvédők: 10 tévhit a tények fényében

Legendák, mítoszok, tények – a napvédelem témájához mindenki hozzá tud tenni valamit. Mindenki tudja, hogy a napsugarak károsak lehetnek a bőrre, és hogy mennyire fontos a nap elleni védelem. De vajon jól tudjuk? Nézzük meg, melyek azok a tévedések, amelyek a legmakacsabban tartják magukat a napozással kapcsolatban. Megvéd-e például a ruhánk a sugárzástól?

Tudjuk-e, mi az UV-B, UV-A?

Az amerikaiak többsége nincs tisztában a naptejeken található információk jelentésével, és nem tudja, mit jelent a fényvédő faktorszám, vagy éppen az UV-A és UV-B elleni védelem. A kétféle sugárzásnak eltérő hatása van: az UV-A sugarak a bőr öregedését okozzák, az UV-B a leégésért felelős, de a rák szempontjából mindkétféle sugárzás egyaránt veszélyes.

A napozás 7 legfontosabb szabálya

Van még hátra néhány igazán meleg nap a nyárból, van, aki csak most kezdi a szabadságát. Ha biztonságosan akar napozni, nem elég a megfelelő faktorszámú krémet használni, az sem mindegy, hogy mikor és hogyan napozunk. Aki „kezdő” és fehér bőrű, annak különösen érdemes követni az itt következő hasznos tanácsokat, hogy a strandolás, napozás ne tegye rémálommá a pihenést!