Bőrápolás napsütéses napokon

A nyárban vitathatatlanul az a legjobb dolog, hogy az ember nyugodtan kiszaladhat otthonról csak úgy, könnyedén felöltözve, a társadalmilag engedélyezett mennyiségű bőrfelületet megmutatva a napnak. Már nagyanyáink is nagyon jól tudták: a napsütés és a kellemes szellő egy sor kisebb-nagyobb bőrproblémát képes gyógyítani.

Fontos azonban szem előtt tartanunk azt a tényt, hogy a sokáig elfedett, mesterséges fénnyel megvilágított testünket igen csak váratlanul érheti a hirtelen jött napsütés.

Semmiképpen sem szeretnék hozzájárulni ahhoz, hogy a médiához csatlakozva riogassam önöket a napsugárzás káros hatásaival. Éppen ellenkezőleg: kiállok a természetes fény és annak gyógyító hatásai mellett, illetve szeretnék eloszlatni az UV sugárzás káros hatásaival kapcsolatos néhány tévhitet.

Jótékony napsugarak

Számomra rendkívül meglepő, hogy az UV sugarak veszélyeire figyelmeztető, napozókrémek és napszemüvegek használatára buzdító szakmai és laikus nyilvánosság nem veszi figyelembe azt az egyszerű tényt, hogy az ember fejlődése során folyamatosan ki volt téve a napsugárzás hatásainak. Bizonyosnak mondható, hogy éppen ezen oknál fogva alakultak ki szervezetünkben a bőrpigmentek, valamint a szemhéjak, hiszen ezek természetes módon óvnak minket az erős napsütés káros hatásaitól. Dr. Liberman „A fény a jövő orvossága” című, forradalmi könyv szerzője ráadásul azt vallja, hogy a napfény ugyanolyan fontos az emberi szervezet számára, mint a vitaminok vagy az ásványi anyagok, és a napfény hiánya számos civilizációs betegség kialakulásának közvetlen oka lehet, a csontritkulástól a bőrrákig.

Senki nem tagadja, hogy az UV sugárzás nagy dózisban veszélyt jelenthet az életre, hiszen éppen ezért alkalmazzuk különböző medencék vagy laboratóriumok fertőtlenítésére, ám kevesen látják be, hogy a természetes ultraibolya sugárzás alapvető fontosságú immunrendszerünk megfelelő működése szempontjából. Ezt a sokak számára meglepő tényt több tudományos kísérlet is alátámasztja. A sok tudományos munka közül ezúttal a fényterápiának a tbc-s betegekre kifejtett gyógyító hatásaival foglalkozó tanulmányt érdemes kiemelni. A magas hegyek között, természetes napfényt alkalmazó fényterápia csak azon betegek esetében volt hatékony, akik a napon való tartózkodásuk idején nem viseltek napszemüveget…

Az immunreakciók UV sugárzással történő serkentéséhez tehát elengedhetetlen, hogy meghatározott, minimális mértékű napfény érje a szemben található receptorokat, amelyek a felvett információt közvetlenül az agy irányító központjába továbbítják.

A bőr természetes megóvása

Ez igazán jólesik!Csakhogy életmódunk miatt az év nagy részében testünket „elzárjuk” a közvetlen és gyakran a közvetett napsütéstől is, bőrünk nincs hozzászokva a napsütéshez. Így a leégés, valamint a bőrsejtek rongálódásának kockázata annál nagyobb, minél kevesebbet tartózkodunk a napon. Pontosan ezekben az esetekben érdemes minden szabad bőrfelületünket CARALOTION testápoló tejjel védeni – méghozzá attól a pillanattól kezdve, hogy megszabadulunk a hosszú ujjú ruháktól. A testápoló tej egyedülálló összetétele megóvja bőrünket a kiszáradástól, megőrzi a bőr természetes pH-ját, ekként a hámréteg saját természetes védekező képességét is.

Nem kell órákat pazarolnunk arra, hogy megtaláljuk a megfelelő faktorú UV krémet. A szakemberek és a tudósok már egyébként is mindinkább arról beszélnek, hogy a napozókrémekben található para-amino-benzoesav (PABA), az ultraibolya sugarakkal kapcsolatba kerülve, rákkeltő hatásúvá válik…

Miért olyan hatékony?

z erős napsütéssel szemben a leghatékonyabb és legértelmesebb védekezés, ha bőrünket mindennap, egyre hosszabb ideig szoktatjuk a napsugarakhoz, valamint erősítjük a bőr természetes védekező képességét. A Caralotion ebből a szempontból hihetetlenül hatékony készítmény. Gyorsan felszívódik, hiszen tisztán olajos bázisú, és mélyrehatóan hidratálja a bőrt. Nagy mennyiségben tartalmaz a Podhájska forrásból származó ásványi anyagokat, gyógynövénykivonatokat, valamint almaecetet – ezek együtt képesek megőrizni a bőr tisztaságát és egészségét.

A Caralotion óriási előnye, hogy bátran alkalmazható kis gyermekeknél, sőt csecsemőknél is. A testápoló tejet főleg reggel és este, illetve gyakori napozás vagy napon tartózkodás esetén naponta többször érdemes használni. Érzékeny bőrűeknek ugyancsak megoldást jelent, hiszen a készítmény több ekcémás tünetre gyógyítóan hat, támogatja a bőr természetes funkcióit, és általánosságban is javítja a bőr állapotát.

Ne féljünk a napsugaraktól, és ne rejtőzzünk el előlük napszemüveg és 30 faktoros krémek mögé. A napot mindig is istenségként tisztelte az emberiség, és gyógyító hatásairól már az idők kezdete óta tudunk, neki köszönhetjük, hogy élünk. A nap ajándék, egyben orvosság számunkra, ezért tisztelettel forduljunk felé.

T. V.

További információ az Energy menüpontunkban, valamint a cég honlapján. Ugyanott ingyenes tanácsadás is igénybe vehető.

(x)