Hogyan támogassuk májunk működését?

Tavasszal a májunknak is szüksége van segítségre, hiszen felettébb leterheljük. A máj, a vesével együtt, mindennap természetes úton méregteleníti szervezetünket. Ha az egyik szerv „megbetegszik”, a másik – lehetőségei szerint – részben átveszi a szerepét. Ilyenkor az anyagcsere káros végtermékei lassabban választódnak ki, és elkezdenek felgyülemleni a szervezetben.

A máj a „vegyi üzemünk”, amely feldolgozza és elraktározza a tápanyagokat, valamint ezzel egy időben méregtelenít, kiválasztja az anyagcsere során keletkezett salakanyagokat. A máj és a bélrendszer az érhálózat segítségével „kommunikál” egymással (enterohepatikus keringés). A tápanyagok átalakítása után a biológiailag értékes anyagok visszavándorolnak a májba, amely ismét feldolgozza őket. Ez az újrahasznosítás (reciklálás) bizonyos formája.

Ha a bélrendszerben a tápanyagok felszívódása nem megfelelő, akkor a májba sokkal több káros anyag kerül. A méregtelenítés jobban igénybe veszi a szervezetet. Az enterohepatikus keringésbe olyan toxikus anyagok is bekerülnek, amelyeket a máj már egyszer kiszűrt és elküldött kiválasztásra. Ezek közül néhány anyag károsíthatja a szervezetünk számára szükséges tápanyagok előállításának folyamatát.

Ne bízzuk rá magunkat teljes mértékben a májtesztekre, mert a máj hihetetlen mértékben képes regenerálódni. A tesztek eredménye még abban az esetben is az elfogadható határértékek között mozog, ha májunk valójában már „szenved”. Segítsük tehát a működését!

Vegyük elő a REGALEN-t. A készítmény olyan egyedülálló gyógynövénykeveréket tartalmaz, amely hatékonyan támogatja a máj méregtelenítő funkcióját: apróbojtorján, vérehulló fecskefű, tejoltó galaj, sárga tárnics, földitömjén, lándzsás útifű, vérontó fű, gyermekláncfű, orvosi veronika, kőtörőfű, orvosi pemetefű, istenfa, japánbors és máriatövis magjából kivont szilimarin van benne.

Egészséges és finom...Tavasszal ne tagadjuk meg magunktól a gyermekláncfűből és a fiatal csalánból készített salátát sem. (Az a legjobb, ha a növény első virágzása előtt gyűjtjük be a leveleket, mert akkor még nem annyira keserű az ízük.)

A máj fokozatosan megtisztul, az epesavak és az emésztőenzimek termelése normalizálódik, a gombák „elhalnak”, és az egész szervezet megkönnyebbül. Mindez a test többi fiziológiai folyamatára is jótékony hatással van. A vese megköszöni, hogy a szervezet méregtelenítésének folyamatában ismét részt vesz a máj is.

Ahogy házunkat, lakásunkat is rendbe rakjuk ilyenkor, mert kellemessé akarjuk tenni saját környezetünket, úgy valóban megéri, hogy nagytakarítást végezzünk a szervezetben.

Fedezzük fel újra a természetes ízeket, hiszen azok a legfinomabbak és legegészségesebbek. Az ember eredendően élvhajhász lény, önként, csak úgy nem nyúl a keserű ízek után – inkább az édes, a sós és a fűszeres ízeket részesíti előnyben. A keserű íznek nincs igazán helye az ember étlapján. De nagyon remélem, hogy ez megváltozik, annál is inkább, mert a keserű ízű gyógynövények kis mennyiségben is felettébb sokat segíthetnek szervezetünknek.

Az ember születésétől kezdve folyamatosan terheli szervezete működését, amikor hagyja lerakódni a salakanyagokat. Hallgassunk a testünkre! És akkor újra tele leszünk energiával, ismét minőségi, teljes értékű életet élhetünk.

Dr. Renáta Gerová

További információ az Energy menüpontunkban, valamint az Energy cég honlapján. Ugyanott ingyenes orvosi és természetgyógyász tanácsadás is igénybe vehető.

(x)