Hirdetés

 

Hirdetés

 

Gyümölcsök és zöldségek a fogínybetegség ellen

A Birminghami Egyetem kutatói kimutatták, hogy a gyümölcs-zöldséglé koncentrátumok speciális kombinációja más hagyományos fogászati kezelések mellett alkalmazva segíthet a krónikus fogínybetegség leküzdésében. A kísérletről a Journal of Clinical Periodontology október 18-i számában számoltak be.

Gyümölcsök és zöldségek a fogínybetegség ellenA randomizált, kontrollált kísérletből az derült ki, hogy a koncentrált fitotápanyagokat tartalmazó kapszulák napi rendszerességű fogyasztása javítja a krónikus fogágy-gyulladásban szenvedők klinikai kimenetelét a nem műtéti fogágykezelést követő két hónapban. A terápia után öt és nyolc hónappal további előnyös változások mutathatók ki.

A 30 éven felüli, krónikus fogágy-gyulladásban szenvedő kísérleti alanyokat véletlenszerűen három csoportba osztották be: az első tagjai zöldség-gyümölcslé koncentrátumot, a másodikban zöldség, gyümölcs és bogyó koncentrátum kapszulát, a harmadikban pedig placebót kaptak. A Juice Plus+® néven forgalmazott kiegészítőket naponta szedték a résztvevők nem sebészeti fogászati kezelést és tisztítást követően. Két hónappal később a klinikai kimenetel mindhárom csoportban jelentős mértékben javult, de a zöldség-gyümölcs, valamint a zöldség, gyümölcs és bogyó csoportokban a második hónap végén további jelentős javulás is mutatkozott a fogínyvisszahúzódást illetően.

A birminghami kutatók egy nemzetközi kísérletet is indítottak, melynek keretében Hollandiában és Németországban is vizsgálják az eredmények klinikai jelentőségét.

Hirdetés

 

Videó ajánlatunk

Biofizikai állapotfelmérés felsőfokon
A videóhoz kattintson a képre!

Hirdetés

 

Videó ajánlatunk

Zöld élelmiszerek szerepe a fogyókúrában

Hirdetés

 

Heti horoszkóp

Heti horoszkóp

Eseménynaptár (ma és holnap)

Az eseménynaptár üres.

Találkozzunk a Facebookon is!

Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés