Kedves Látogatóink! Finanszírozási nehézségeink szponzor híján – 15 éves működés után – bennünket is arra kényszerítenek, hogy fogjuk vissza a tempót. Ezért már nem közlünk új cikkeket, de továbbra is elérhetők a keresőink, a holdnaptár, a kínai horoszkóp és a másfél évtized alatt megjelent írásaink.
Reméljük, hogy hamarosan lesz olyan üzleti partnerünk, aki akár tulajdonosként, akár üzemeltetőként lát fantáziát a Natúrszigetben, és kész tovább működtetni, fejleszteni az oldalunkat.
Továbbra is vigyázzanak magukra és szeretteikre!

Szívünknek a legszebb ajándék a lazítás

Szakértők szerint az ünnepekkel együtt járó stressz növelheti a szívbetegségek, többek között a szívroham kialakulási esélyeit. „A stressz különböző formái – érzelmi, pénzügyi, pszichikai – hatalmas terhet jelenthetnek a szívnek azokban a percekben, amikor az embernek amúgy jól kéne éreznie magát a szerettei körében” – nyilatkozta Dr. Nasser Lakkis kardiológus.

Szívünknek a legszebb ajándék a lazítás„Sokan nincsenek tisztában vele, hogy a stressz bármilyen formában megjelenhet. Minden a hozzáálláson múlik. Ha egy családi összejövetel stresszesnek ígérkezik, mondjunk nyugodtan nemet rá. Az ünnepek alatt próbáljuk jól érezni magunkat és a családi vitákat lehetőleg halasszuk máskorra.”

Az ünnepek alatt mi magunk is sokat tehetünk a stressz csökkentésének érdekében:

  • próbáljuk meg élvezni a családi összejöveteleket
  • ha egyedül vagyunk, hívjuk fel barátainkat, vagy vállaljunk önkéntes munkát
  • ha pénzügyi gondjaink vannak, ne költekezzünk feleslegesen
  • ha valamiről úgy érezzük, hogy nem tudjuk megtenni, merjünk nyugodtan nemet mondani rá
  • igyekezzünk a realitás talaján maradni az ünneppel kapcsolatos elképzeléseinket illetően
  • ne dohányozzunk túl sokat és korlátozzuk az alkoholfogyasztást

„Az ünnepek alatt sokan elengedik magukat, például kihagyják az edzéseket, nem figyelnek oda az egészséges étkezésre, vagy elfelejtik bevenni a felírt gyógyszereiket” – tette hozzá Lakkis. „A legszebb ajándék az egészség, de ezért mindenkinek tennie kell, még az ünnepek alatt is.”