Holdciklusok hatásai – növő Hold

A Hold 28-29 nap alatt kerüli meg a Földet, és nagyjából 14 naponként más fázisba ér (14 napig nő holdtöltéig, majd csökken újholdig), ez alatt az idő alatt más-más hatást gyakorol az életünkre. A növő Hold és a holdtölte ideje a pihenésé, megnyugvásé, feltöltődésé, hatása a holdtöltében csúcsosodik ki. A táplálás, építés, erősítés ilyenkor hatékonyabb.

Két hét lazulás ronthat az egészségünkön

Az ülő életmód miatt egyre több az extrém túlsúllyal és 2-es típusú cukorbetegséggel küzdő emberek száma. Arra azonban kevesen gondolnak, hogy már két hét semmittevéssel töltött vakáció is megnöveli a krónikus betegségek, ezáltal a korai halál kockázatát. Sokszor egész nap a strandon süttetjük a hasunkat, és legfeljebb azért kelünk fel, hogy jókat együnk.

Nagy Pihenés Teszt

A világ legnagyobb felmérését készítették el a pihenésről a Durham University kutatói. Az online felmérésnek több mint 18 000 résztvevője volt 134 országból, ennyien voltak hajlandók válaszolni a pihenési szokásaikkal kapcsolatos nézeteikre vonatkozó kérdésekre. A pihenés sokkal szélesebb kategória, mint az alvás, tele fizikai és mentális komponensekkel.

Szívünknek a legszebb ajándék a lazítás

Szakértők szerint az ünnepekkel együtt járó stressz növelheti a szívbetegségek, többek között a szívroham kialakulási esélyeit. „A stressz különböző formái – érzelmi, pénzügyi, pszichikai – hatalmas terhet jelenthetnek a szívnek azokban a percekben, amikor az embernek amúgy jól kéne éreznie magát a szerettei körében” – nyilatkozta Dr. Nasser Lakkis kardiológus.

Elég alvás – erős érrendszer (2.)

Nem csak az alvás mennyisége, a minősége is fontos. Mivel az alvási igény egyénileg változó lehet, legfontosabb, hogy figyeljünk oda szervezetünk reakcióira, igényeire. Alakítsunk ki számunkra megfelelő, pihentető szokásokat.

Új, organikus energiaital hódít

Energiaitalokat iszunk. Nem vagyunk büszkék rá, de azért néha megtesszük. Most új, teljesen organikus eredetű energiaital hódít világszerte – Syzmo néven –, az interneten már meg is megrendelhető.