Téli depresszió: mit tehetünk?

A fényre mindennél nagyobb szükségünk van, és ez még inkább igaz télen. Hiszen ha kevés van belőle, máris kopogtathat az ajtónkon a depresszió. A fény, a színek tarkasága elengedhetetlen a jó közérzethez, az életkedvünkhöz. A hagyományos kínai orvoslás (hko) szerint a depressziónak több típusa van, ezeket az évszakok szerint különböztethetjük meg egymástól.

Létezik egyrészt tavaszi depresszió, amikor az ember nem akar vagy nem tud kibontakozni, továbbá a nyári depresszió, amikor túl sok az erő és a szépség körülöttünk, mi pedig nem tudjuk, mihez fogjunk hozzá legelőször, majd pedig jön az őszi és téli depresszió – amit valószínűleg elődeinktől örököltünk, a génjeinkben van. Korábban ugyanis nem volt természetes, hogy az ember be tud fűteni, vagy lesz mit ennie télen, így aztán soha nem volt biztos az sem, hogy egyáltalán túléli a telet.

Kedélyállapotunk a császártól függ

Van kiút!Ha az adott évszakhoz tartozó készítményeket használjuk, soha nem követhetünk el hibát. De van itt még egy gondolat a hko-ból: „Ha a császár rendben van, a mesterek elégedettek.” Természetesen itt az érzelmek uralkodójáról, császáráról, vagyis a szívről van szó. Ennek a 3 ezer éves üzenetnek a megfejtésével eljuthatunk a mondat lényegéhez, tehát ahhoz az alapszabályhoz, hogy ha a lelkünk, főleg az érzelmeink rendben vannak, akkor minden szervünk elégedetten működhet. Másfelől közelítve: a gyógyszerek csak akkor segítenek, ha az érzelmek egészségesek. Vigyázat, nem arról van szó, hogy jobb, ha egyáltalán nincsenek emócióink, inkább arról, hogy az érzelmeinknek összhangban kell lenniük az aktuális helyzettel és saját magunkkal.

Sajnos az emberek a mi hazánkban nem tudnak örvendezni. Ez főleg akkor szembetűnő, ha külföldről térünk haza. A mi közép-európai tájainkat és mentalitásunkat Ázsiával összehasonlítva ez duplán igaznak tűnik. Prágában már a repülőtéren mindenhol morcos embereket látunk, mindenki idegeskedik, felesleges dolgokon mérgelődik, holott mindnyájuknak van hol aludniuk, van mit enniük, sőt repülőjegyre is jutott pénzük, vagyis szegényeknek sem nevezhetők. Ennek ellenére állandóan elégedetlenek és morognak…

A szív érzelme az öröm. Ha nem kutatunk utána, nem szerzünk örömöt saját magunknak és másoknak, akkor a szívünk szenved. Nem szükséges nagy és drága dolgokban gondolkodnunk. Annyi is elég, ha nemcsak a problémákat látjuk magunk körül, hanem azt is, hogy nyílnak a rózsák, vagy hogy az ablakban ülő cicának milyen szép a háta stb. Ám a sors olykor a rosszabbik oldalát mutatja nekünk. Főleg azt viseljük nehezen, ha valami véget ér. Például egy hozzánk közel álló ember élete, a munkánk egy adott munkahelyen, a kapcsolatunk stb. Ezek mind természetes, szükségszerű események, mégis gyakran nehezen tudjuk feldolgozni őket. Ilyenkor segítségre van szükségünk, hogy újra képesek legyünk örömöt találni az életünkben, hogy megnyugodjunk, képessé váljunk a történtek feldolgozására, a továbblépésre, és hogy feltárulhasson előttünk a jövő…

Újra örömben élünk...Azt mondják, hogy minden dolognak, minden egyes problémának legalább 3 megoldása van. A legjobb, a legrosszabb, és még egy, valahol a kettő között. Ám amikor az ember benne van egy adott helyzetben, belülről gyakran egyik megoldást sem látja. Erőre van szüksége ahhoz, hogy képes legyen egy kicsit eltávolodni és messziről rápillantani a helyzetére, hogy lássa, valójában milyen lehetőségei vannak.

Praxisom során számtalan szomorú, sőt depressziós emberrel találkoztam már. Szerencsére segíthetünk nekik a KOROLEN-nel, amely nagyon gyorsan meg tudja erősíteni az érzelmeket, így az érintettek megláthatják a kivezető utat.

Remek kombináció

Ha a kimerültség már súlyos, a KOROLEN-t megtámogathatjuk a STIMARAL és a REVITAE használatával. Ezt a kombinációt „életmentőnek” tartom súlyos lelki kimerültség esetén. A KOROLEN valóban rendkívüli módon képes visszahozni, illetve újra létrehozni az öröm érzését. Ezenkívül érdemes még kihasználni a RUTICELIT áldásos, nyugtató hatásait is. Kenjük a krémet a mellkasra, valamint a csukló belső oldalára.

Érdekes fejlemény, hogy a nyugati orvostudomány akarva-akaratlanul mindinkább teszteli és alkalmazza a hko ismereteit. Például ma már ott tartunk, hogy tudományosan is igazolták: a stressz erőteljesen hat az immunrendszer működésére. Tehát csak nyugalom, semmi izgalom, és tartsuk melegen a lábunkat! Hozzátenném, hogy a KOROLEN legyen a kezünk ügyében.

Kívánom Önöknek, hogy főleg a szép dolgokat lássák maguk körül! Ettől a rosszak nem tűnnek el ugyan, de mivel kevesebb figyelmet fordítunk rájuk, a hatásuk jelentősen gyengül.

Dr. Alexandra Vosátková

További információ az Energy cég honlapján és az Energy menüpontunkban. Ugyanott ingyenes orvosi és természetgyógyász tanácsadás is igénybe vehető.

(x)