Gyógyuljunk gyömbérrel!

A tévéreklámokban mást sem látunk, mint a különböző orvosságok, recept nélküli gyógyhatású készítmények reklámjait, amelyek szinte már teljesen elborítják a műsorok közti reklámblokkokat. Így könnyű elfelejteni, hogy szintetikus anyagok helyett természetes dolgokkal is gyógyulhatunk, amelyek nem kerülnek több ezer forintba – és sokkal egészségesebbek is.

A gyömbér a legtöbb zöldségesnél, nagyobb élelmiszerüzlet zöldség-gyümölcs részlegén kapható, és egyetlen gyömbérgyökér nagyon sokáig elegendő ahhoz, hogy megelőzzük a betegségeket, valamint baj esetén kúráljuk vele magunkat. A gyömbér ugyanis kiváló fertőtlenítő hatású.

Alkalmazása nagyon egyszerű: vágjunk le belőle egy kb. 5 forintos méretű darabkát, és ezt rágcsáljuk, majd tartsuk a szánkban, a szájpadlásunkhoz szorítva. Aki nem ismeri a növényt, annak először csípős lesz, de hamar hozzá lehet szokni, és gondoljunk arra, hogy mindeközben működik a kiváló fertőtlenítő hatása. Akár naphosszat használhatjuk, mert nem lehet túladagolni, mint a gyógyszereket. Meglátjuk, hogy a bacilusok hamar menekülőre fogják majd!

Mindenféle megfázás, torokfájás, egyéb hétköznapi megbetegedés esetén kiváló ellenszer. Gyakorlatilag ez a természet tárházának torokfertőtlenítője, kiválóan helyettesíti a ma már nagyon népszerű fertőtlenítő szopogatós tablettákat, cukorkákat.

Előnyeit akkor is élvezhetjük, ha teát készítünk belőle: reszeljünk le 3-4 teáskanálnyi mennyiséget a reszelő legkisebb lyukán, majd áztassuk öt percre forró vízbe, de semmiképpen sem fém, hanem kerámia vagy üvegedényben, majd szűrjük le. Citrommal, mézzel ízesítve finom és intenzív ízhatású, természetes teát kaphatunk.

(Görcsoldó, szíverősítő, hányingercsökkentő (terhességi rosszullét vagy tengeribetegség esetén), gombaölő, gyulladáscsökkentő, fertőtlenítő, antibakteriális, antivirális és köhögéscsillapító, segít kordában tartani a vércukorszintet is – a szerk.)

Ha szívesen olvasna még a gyömbérről, ajánljuk figyelmébe az alábbi cikket:

A gyömbérolaj jótékony hatásai