Kedves Látogatóink! Finanszírozási nehézségeink szponzor híján – 15 éves működés után – bennünket is arra kényszerítenek, hogy fogjuk vissza a tempót. Ezért már nem közlünk új cikkeket, de továbbra is elérhetők a keresőink, a holdnaptár, a kínai horoszkóp és a másfél évtized alatt megjelent írásaink.
Reméljük, hogy hamarosan lesz olyan üzleti partnerünk, aki akár tulajdonosként, akár üzemeltetőként lát fantáziát a Natúrszigetben, és kész tovább működtetni, fejleszteni az oldalunkat.
Továbbra is vigyázzanak magukra és szeretteikre!

Reggeli nélkül inkább lánya lesz

Azok a leendő anyukák, kik szeretnék természetes módszerrel befolyásolni a gyermekük nemét, egyszerűen megtehetik, ha ennek megfelelően kihagyják – vagy éppen rendszeresítik – a reggelit. A reggeli kihagyása növeli a kislány születésének esélyét. Ennek valószínűleg az alacsonyabb vércukorszint áll a hátterében, ami jobban kihat a fiú magzatra.

Reggeli nélkül inkább lánya leszAzok, akik szeretnék természetes módszerrel befolyásolni a gyermekük nemét, egyszerűen megtehetik, ha ennek megfelelően kihagyják – vagy éppen rendszeresítik – a reggelit. Az amerikai Northwestern University munkatársai ugyanis bebizonyították, hogy a reggeli kihagyása növeli a lány baba születésének esélyét. Ennek valószínűleg az alacsonyabb vércukorszint áll a hátterében, ami jobban kihat a fiú magzatra.

Már ismert tény, hogy katasztrófa idején – például földrengés, árvíz vagy háború alkalmával – kevesebb fiú születik. A legutóbbi tanulmány szerint, ami a Biodemography And Social Biology című szaklapban jelent meg, étkezéssel hasonló stresszkörülményeket lehet teremteni.

A vizsgálat során több mint 700 000 egyesült államokbeli nőt vettek górcső alá. Náluk világos volt az összefüggés, hogy a várandósság korai szakaszában kihagyott reggeli felbillenti a megszokott 51:49-es arányú fiú-lány egyensúlyt.