Fogyás almaecet diétával

Az almaecet diétát a fogyás olcsó és természetes módjának tekinthetjük. Egy pohár vízzel hígított almaecet étkezés előtt méregtelenít, serkenti az emésztést és a zsírégetést, fékezi az étvágyat és megakadályozza az evés utáni sóvárgást. Lássunk egy almaecetes italreceptet, útmutatást a diétához, valamint tájékoztatást a hatásokról és mellékhatásokról.

Az almaecet almaléből készül és rostokon kívül sokféle vitamint, ásványi anyagot és nyomelemet tartalmaz. Aki rendszeresen iszik almaecetet, szervezete értékes tápanyagokhoz jut – bár kevésbé, mint friss alma elfogyasztásával.

Válasszuk a jobb minőségetAz almaecet nemcsak székrekedés és puffadás ellen hatásos, hanem népszerű fogyókúrás termék is. Az ecet segít lefogyni, miközben:

  • javítja az emésztést
  • támogatja az emésztéshez szükséges gyomorsav képződését
  • segíti a zsírégetést
  • méregtelenít és karcsúsít
  • tartós jóllakottság érzését kelti és fékezi az étvágyat
  • a vércukorszint szabályozása révén megakadályozza az étel utáni sóvárgást

Hogyan fogyjunk almaecettel?

Az almaecet diéta alkalmazására többféle nézet van, leginkább a negyedórával az étkezés előtti fogyasztását javasolják. Néhány útmutató esti almaecet-fogyasztással és fehérje tartalmú itallal is számol, hogy felgyorsítsa a zsírégetést alvás közben. Mások az italt étkezések között javasolják, amikor az éhségérzetet lesz úrrá rajtunk.

Az almaecet italok kiegészítéseként kalóriaszegény étrend javasolt, a maximális 1200-1400 kcal megengedett naponta, napi háromszori étkezést feltételezve. Ajánlottak a zsírszegény élelmiszerek, mint a zöldség, gyümölcs és a teljes kiőrlésű gabonafélék.

A diéta időtartama attól függ, hogy mennyit szeretnénk fogyni. A hosszú távú hatás érdekében célszerű a diétát legalább négy hétig tartani. A fogyás 1-2 kg hetente.

Az almaecet diéta tehát nem villámdiéta, célja a kímélő fogyás és méregtelenítés mellett a tanulási hatás: a diétával meg kell tanulni tartósan egészséges, vegyes étrenden élni.

Almaecet ital

Általános szabály, hogy két teáskanál almaecetet teszünk egy pohár langyos vízbe, és ízlés szerint egy kis mézzel elkeverjük. Almalében is ihatjuk. Magában ne igyuk az almaecetet, mert a sav izgathatja a gyomrot és a beleket. A szupermarketekből származó olcsó almaecetben általában lényegesen kevesebb egészséges tápanyag van.

Mellékhatások

Az almaecet magas savtartalmú ital. Ez a sav megtámadhatja a gyomrot, a beleket, a torkot és a fogzománcot. Almaecetet ezért soha ne igyunk hígítatlanul, és jobb csak kis mennyiségben fogyasztani. A fogak védelme érdekében ajánlott minden almaecet ital ivása után kiöblíteni szánkat, és fél óráig ne mossunk fogat.

A terhesek számára az almaecet ivása általában megengedett, de a terhesség alatti diéta alapvetően nem ajánlott.

Bár a hatásossága nem bizonyított, az almaecet diéta az egészséges embernek nem káros, amíg az almaecetet nem nagy mennyiségben isszuk.

(Németből fordította: Koncz László)