Hogyan kezeljük a sebes fejbőrt?

Ha fésülködéskor fájdalmat érzünk, könnyen lehet, hogy sebes a fejbőrünk. Ezek a sebek nemcsak csúnyák és zavarók, de átmeneti hajhulláshoz is vezethetnek. A hajas fejbőr kisebesedésének több oka is lehet, például fejtetű, kontakt dermatitisz, pikkelysömör, pattanás, bárányhimlő. A különböző sebeket természetesen különböző módon is kell kezelni.

Az almaecet üdvös hatásai

Az almaecet használata régóta ismert népi gyógymód, hírnevét nálunk tudtommal dr. D. C. Jarvis (kiropraktor orvos) magyarul is megjelent könyve alapozta meg. Ebben leírta, hogy az amerikai Vermont államban élők sokkal egészségesebbek és tovább is élnek, mint az ország más területein lakók. A magyarázat szerinte a mézzel kevert almaecetes italtban rejlik.

Ilyen egészséges az almaecet

Az almaecet régi otthoni házi szer különböző betegségek megelőzésére és kezelésére. Nemcsak a vércukorszintre van pozitív hatással, hanem napi fogyasztása erősíti az immunrendszert is. Antibakteriális hatásának köszönhetően segít a húgyhólyag-gyulladásnál is, de hasznos sok külső-belső baj esetén is. Nézzük, hogy mi mindenre lehet jó az almaecet!

Fogyás almaecet diétával

Az almaecet diétát a fogyás olcsó és természetes módjának tekinthetjük. Egy pohár vízzel hígított almaecet étkezés előtt méregtelenít, serkenti az emésztést és a zsírégetést, fékezi az étvágyat és megakadályozza az evés utáni sóvárgást. Lássunk egy almaecetes italreceptet, útmutatást a diétához, valamint tájékoztatást a hatásokról és mellékhatásokról.