Ne együnk annyi műszószt!

Újfajta figyelmeztetéssel rukkoltak elő a legnépszerűbb szószok gyártói Angliában – többek között pl. a Dolmio és az Uncle Ben’s is. Saját javaslatuk szerint termékeik fogyasztása legfeljebb heti egyszer ajánlott, mivel sóban, zsírban és cukorban erősen bővelkednek. Érdemes megfontolni, ne otthon készítsük-e el ezeket a pofonegyszerű ételeket…

A Mars Food nemrég bejelentette, hogy új címkékkel látja el termékeit, amelyeken feltünteti, hogy legfeljebb heti egyszer ajánlott a termék fogyasztása a magas só-, zsír- vagy épp cukortartalom miatt.

A Dolmio az úttörők közöttA Mars arról beszélt, hogy otthoni főzéshez ajánlott termékeit kétféle címkével látja majd el a jövőben: „a minden nap” és az „alkalomszerűen” lesz a két kategória alapja.

A Dolmio is hasonló változásokra készül, ők egyes termékeket a „heti egyszer ajánlott” címkével látják majd el, csakúgy, mint az Uncle Ben’s.

A változás egy intenzív egészségügyi kampány eredménye, amely a megfelelő címkézés mellett arra is igyekszik rávenni a gyártókat, hogy csökkentsék a só-, zsír- és cukortartalmat.

A fent említett három márka képviselete már bejelentette, hogy nem elégszenek meg a címkézéssel, de néhány éven belül jelentősen csökkenteni is készülnek termékeik só-, zsír- és cukortartalmát.