Szemünk barátja, a brokkoli

A népszerű tévhittel ellentétben úgy tűnik, nem is a répa az, ami segít abban, hogy tisztábban lássunk, hanem a brokkoli a szem igazi barátja. A brokkoliban található speciális összetevő, az I3C segít abban, hogy az időskori látásromlás csökkenjen, és a látás hosszú ideig élesebb maradjon. A brokkoli amúgy is szuperételnek számít, együnk tehát minél többet!

Az I3C az AhR nevű receptort aktiválja, ez pedig a retina megtisztításáért felelős. Ehhez azonban rengeteg brokkoli fogyasztására van szükség, éppen ezért a szakemberek abban bíznak, hogy idővel speciális koncentrátum fejleszthető ki, amely segíthet a látásromlás megállításában.

A brokkoli egyébként több tekintetben is szuperételnek számít, hiszen fogyasztása ajánlott a limfóma, metasztázisos rák, emlőrák és a prosztatarák kialakulásának csökkenése érdekében is.

A szakemberek szerint a minél jobb látás és az időskori látásromlás elkerülése érdekében nemcsak a brokkoli fogyasztása javasolt, hanem az omega-7 palmitoleinsav is kedvező hatást vált ki.

Ez megtalálható többek között a magvakban, a halban, a tejtermékekben és a marhahúsban, annak 100 grammjában 5000 mg omega-7 is lehet. Kiderült, hogy ha az egerek palmitoleinsav injekciót kapnak, az pozitív hatással van a retinájukra.

Ha szívesen olvasna még a brokkoliról, ajánljuk figyelmébe az alábbi cikket is:

Brokkoli és karfiol: szinte kár megfőzni