5 rossz szokás, amely öregít

Míg egyes nők kinézete húszéves koruk óta változatlan, addig mások a valódinál akár tíz évvel is idősebbnek látszanak. Bár szakértők szerint a ráncok és a bőrön lévő foltok egyértelműen a túlzásba vitt napozás következményei, de a mindennapi tevékenységeink között is találhatunk olyanokat, amelyek felgyorsítják az öregedést.

StresszFolyamatos fogyókúrázás

Akire eddig jellemző volt a jojó-effektus, és nem állja meg, hogy ki ne próbáljon újabb drasztikus diétákat, jobban teszi, ha felhagy ezzel a szokásával. Az extrém fogyókúrák talán megszabadítanak egy rövid időre a felesleges kilóktól, de csíkossá teszik a bőrt, lassítják az anyagcserét, és ártalmasak a szívre. A hirtelen súlyveszteség csúnya soványsághoz és öreges kinézethez vezethet.

Túl sok feladat vállalása

Ha eddig folyamatosan rohant, itt az ideje lassítani. Az idegeskedés, a stressz és az aggodalmaskodás hamar meglátszik a homlokon kialakuló ráncokon. Tanulja meg kezelni a stresszt! Iratkozzon be egy jógatanfolyamra, és sajátítsa el a lazító légzéstechnikákat.

Az edzés elbliccelése

Nem tragédia, ha néhanapján nem jut ideje lejutni az edzőterembe, de a túl sok kihagyott alkalom az izmok lanyhulásához és az állóképesség csökkenéséhez vezet. Amelyik nap nem ér rá egy teljes edzésprogram elvégzésére, iktasson be 20 perc sétát, vagy ugrókötelezzen 10 percen keresztül. Már ennyi is elég az anyagcsere felgyorsításához és a véráramlás élénkítéséhez.

Lefekvés sminkben

Ez az egyik fő hiba, amellyel mihamarabb fel kell hagyni. Az arcon hagyott festék eltömíti a pórusokat, és megakadályozza a sejtek regenerálódását. Minden este szánjunk időt a smink teljes eltávolítására és a megfelelő arckezelésre, így bőrünk sokáig fiatalos marad.

A szem dörzsölése

A szem alatti rész van a leginkább kitéve a ráncosodásnak. Ne siettessük ezt a folyamatot az állandó dörzsölgetéssel. Ha frissítésre van szüksége a területnek, inkább meleg vizes törölközőt használjunk, vagy tegyünk rá langyos teával töltött párnácskákat.

(Forrás: medipress.hu)