Kedves Látogatóink! Finanszírozási nehézségeink szponzor híján – 15 éves működés után – bennünket is arra kényszerítenek, hogy fogjuk vissza a tempót. Ezért már nem közlünk új cikkeket, de továbbra is elérhetők a keresőink, a holdnaptár, a kínai horoszkóp és a másfél évtized alatt megjelent írásaink.
Reméljük, hogy hamarosan lesz olyan üzleti partnerünk, aki akár tulajdonosként, akár üzemeltetőként lát fantáziát a Natúrszigetben, és kész tovább működtetni, fejleszteni az oldalunkat.
Továbbra is vigyázzanak magukra és szeretteikre!

Teázzon, ha tovább akar élni!

Elfelejtheti a drága pirulákat, az egzotikus növénykivonatokat, mert a legegyszerűbb életelixír nem más, mint a tea. A benne lévő flavonoidok ugyanis védelmet nyújtanak a szívbetegség és a rák ellen. Ezek a növényi vegyületek a csokoládéban, a gyümölcsökben, a vörösborban és a kávéban is jelen vannak, ám a kísérlet során a tea bizonyult a leghatékonyabbnak.

Teázzon, ha tovább akar élni!Ausztrál kutatók több mint ezer 75 éven felüli nőt vettek górcső alá, akiknek részletesen rögzítették az étrendjét, beleértve a tea- és kávéfogyasztásukat is. A megfigyelési időszak végére a résztvevők 88 százaléka maradt életben. A több flavonoidot fogyasztóknál sokkal magasabb volt a túlélés esélye.

A szívbetegség és rák miatti halálozás az ő köreikben csökkent – ez egyébként az idős nők két legfőbb haláloki tényezője. Emellett a teljes halálozási kockázat is visszaszorult.

Azoknak tehát, akik egyszerű trükkel szeretnének hosszabb és egészségesebb életet élni, érdemes emelniük a flavonoidbevitelüket.

A Journal of Clinical Nutrition című szaklapban megjelent beszámoló alapján a naponta ajánlott 350 milligrammos mértékhez már két csésze tea elég.

Korábbi kutatások szerint a flavonoidok szerepet játszanak a vérnyomás csökkentésében és a veszélyes vérrögök kialakulásának megelőzésében, ráadásul a csontokat is erősítik.