Ne rontsuk el a diétánkat!

Előfordul, hogy véletlenül több kalóriát veszünk magunkhoz, mint szeretnénk, így egyes esetekben nem fogyunk, hanem inkább hízunk, annak dacára, hogy fogyókúrát tartunk. Árthat a habzsolás, az ellenőrizetlen nassolás, vagy ha nem tudjuk pontosan, mennyi kalóriát is fogyasztunk. Az alábbi néhány tanács segíthet abban, hogy a helyes ösvényen maradjunk.

Tilos pótcselekvésként enni. – Tévénézés, filmnézés, olvasás és zenehallgatás közben sokan esznek megszokásból úgy, hogy észre sem veszik, mit fogyasztanak.

Zsíros is, sok is

Kerüljük az „érzelmi evést". – Erre a típusú étkezésre jellemző, hogy túl sok magas kalória tartalmú, cukros és zsíros ételt veszünk magunkhoz.

Tippelés helyett mérjük fel a teljes adatot. – A címkéken feltüntetett információk fontosak, olvassuk el őket, mielőtt vásárolunk belőle magunknak.

Bátran naplózzuk a fogyasztott mennyiséget. – Sokan csak ránézésre megbecsülik az adagot, és így többet esznek, mint hinnék. Érdemes lehet pontosan rögzíteni, mit ettünk.

Ne használjuk kifogásként más családtagok étkezési szokásait. – Ne hivatkozzunk a gyerekekre, ha elcsábulunk. Ehelyett étkezzünk úgy, hogy az a gyerekeknek is példát mutasson.

 

Bejelentkezés

Hírlevél fel/leiratkozás

Videó ajánlatunk

Biofizikai állapotfelmérés felsőfokon
A videóhoz kattintson a képre!

Kiemelt ajánlatunk

Már tudok segíteni magamon

Már tudok segíteni magamon

Megosztom Önökkel az akut húgyhólyag-gyulladással kapcsolatos tapasztalataimat. Éppen a hétvégi házunkat készítettük fel a téli időszakra, és eközben észre sem vettem, hogy teljesen átfagyott a lábam. Két nap elteltével alhasi fájdalomra ébredtem. Görcsölt is meg nem is, kicsit nyomott is, olyan érzés volt, amilyet korábban soha nem tapasztaltam.

Heti horoszkóp

Heti horoszkóp

Eseménynaptár (ma és holnap)

Találkozzunk a Facebookon is!

Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés