Ne rontsuk el a diétánkat!

Előfordul, hogy véletlenül több kalóriát veszünk magunkhoz, mint szeretnénk, így egyes esetekben nem fogyunk, hanem inkább hízunk, annak dacára, hogy fogyókúrát tartunk. Árthat a habzsolás, az ellenőrizetlen nassolás, vagy ha nem tudjuk pontosan, mennyi kalóriát is fogyasztunk. Az alábbi néhány tanács segíthet abban, hogy a helyes ösvényen maradjunk.

Tilos pótcselekvésként enni. – Tévénézés, filmnézés, olvasás és zenehallgatás közben sokan esznek megszokásból úgy, hogy észre sem veszik, mit fogyasztanak.

Zsíros is, sok is

Kerüljük az „érzelmi evést”. – Erre a típusú étkezésre jellemző, hogy túl sok magas kalória tartalmú, cukros és zsíros ételt veszünk magunkhoz.

Tippelés helyett mérjük fel a teljes adatot. – A címkéken feltüntetett információk fontosak, olvassuk el őket, mielőtt vásárolunk belőle magunknak.

Bátran naplózzuk a fogyasztott mennyiséget. – Sokan csak ránézésre megbecsülik az adagot, és így többet esznek, mint hinnék. Érdemes lehet pontosan rögzíteni, mit ettünk.

Ne használjuk kifogásként más családtagok étkezési szokásait. – Ne hivatkozzunk a gyerekekre, ha elcsábulunk. Ehelyett étkezzünk úgy, hogy az a gyerekeknek is példát mutasson.