Immunitás a tányérunkon

Immunrendszerünk rendkívül bonyolult és összetett mechanizmus, amelynek a működését számos külső és belső tényező befolyásolja. Az allergiás és az autoimmun megbetegedések egyre növekvő száma azt sejteti, hogy népességünk immunrendszere nemzedékről nemzedékre rosszabb állapotban van. Cikkünkben közreadjuk a helyes táplálkozás 10 pontját.

Első pillantásra úgy tűnhet, hogy mindezért a környezetszennyezés a felelős, ám valójában ez csupán a rengeteg tényező egyike. Az emberek immunrendszerét általában véve jelentősen károsítják az antibiotikumok, amelyek gyakori szedése – sőt, olykor kikövetelt felírása – véleményem szerint a testünk védelmi mechanizmusával szembeni teljes bizalmatlanságot tükrözi.

Az immunitásunkat jelentős mértékben károsító további tényezők közé tartozik a stressz, az alváshiány, valamint az aktív pihenés hiánya, és nem utolsósorban az általunk elfogyasztott ételek. Amit megeszünk, az kapcsolatba kerül bélrendszerünk nyálkahártyájával, amely a hívatlan vendégekkel folytatott harc első küzdőtere, a nem specifikus immunrendszer működésének helyszíne.

A belek áteresztő képessége

Terített asztalnálHa beleink működését megterheli a túl sok fehér cukor, az élelmiszerekből származó vegyi anyagok, a gyors étkezés, a bőségesen bejuttatott zsír és az alkohol, nem csoda, hogy bélrendszerünk szenved, és a kórokozókkal szembeni toleranciája csökken. Növekszik a belek ún. áteresztő képessége, és az idegen anyagok gond nélkül, „nevetve” jutnak be szervezetünk belsejébe. Ennek következtében fertőzések, allergiás tünetek alakulnak ki, és csökken az immunitás. Maga az elfogyasztott étel éppen ezért az erős és egészséges immunrendszer megőrzésének alfája és ómegája. Az átláthatóság kedvéért, valamint avégett, hogy cikkem minél átütőbb erejű legyen, pontokba szedve foglalom össze a helyes táplálkozás alapelveit:

A helyes táplálkozás 10 pontja

  1. Tartsuk tiszteletben a régió + szezon szabályt: fogyasszuk azokat a terméseket, amelyek adott pillanatban ott növekszenek, ahol élünk.
  2. Együnk naponta többször, rendszeresen. Az ételeket a lehető legtermészetesebb formájukban fogyasszuk el, és ne éhezzünk.
  3. Fogyasszunk minél több zöldséget és gabonafélét.
  4. A gyermek második életévétől kezdve korlátozzuk a tejtermékek fogyasztását.
  5. Óvakodjunk a sikértartalmú ételek túlzott fogyasztásától, és a hagyományos búza- vagy rozskenyér helyett együnk inkább kukoricából, kölesből vagy rizsből készült ételeket.
  6. Csökkentsük minimálisra a cukor és a különböző édességek fogyasztását. Ezek ugyanis növelik a belső környezet savasságát, valamint a betegségek kialakulásának kockázatát.
  7. Fogyasszunk minél kevesebb burgonyát, ami a méreganyagok és az allergének potenciális forrása.
  8. Együnk minél kevesebb állati eredetű zsírt és fehérjét.
  9. Mellőzzük a tartósított élelmiszerek fogyasztását.
  10.  Együnk mindig ülve, nyugodtan, és ne tömjük tele magunkat.

Ajánlható Energy készítmények

Az Energy természetes alapú, bioinformációs készítményei közül 4-féle étrend-kiegészítő kiemelten ajánlható az emésztési problémák rendezésére. A komplex gyógynövény-koncentrátumok közül a Regalen, amely elsősorban a máj és az epehólyag működési rendellenességein segít, valamint a Vironal, amely kiválóan hat a vastagbél működési zavarai (és a többnyire velük párhuzamosan előforduló tüdőproblémák) esetén. Megemlítendő még a Probiosan, amelynek kiemelt hatásterületei a belek, az immunrendszer és a bőr. Kimondottan a beleket tisztítja, méghozzá igen erőteljesen, a Cytosan Inovum.

A Regalen 14-féle gyógynövényből álló, bioinformációs, komplex gyógynövény-koncentrátum. Alkalmazása – kiegészítő szerként – az alábbi problémák esetén segíthet: emésztési nehézségek, gyomorsavtúltengés, elégtelen epehólyag-működés (epepangás), epekő, ekcéma, pikkelysömör, allergia, asztma, migrén, ízületi fájdalmak, porckorongsérv. Támogatja a fertőző májgyulladás vagy mononucleosis által károsított máj regenerálását, valamint a tavaszi vagy őszi fáradtság leküzdését.

A készítmény természetes összetevőinek méregtelenítő hatása felhasználható a szervezetben felhalmozódott salak- és méreganyagok eltávolítására, a sejtek regenerálására, a koleszterinszint csökkentésére, az immunrendszer megerősítésére, az onkológiai megbetegedésekben alkalmazott orvosi terápia kiegészítésére, valamint hozzájárul a szervezet teljes regenerálásához, megfiatalításához.

A Vironal bioinformációs, komplex gyógynövény-koncentrátum 16-féle gyógynövényt tartalmaz. Kiegészítő szerként segíthet a következő problémák esetén: vírusfertőzések (influenza!), légzési nehézségek, nátha, garat- és arcüreggyulladás, köhögés, asztma, allergia, torokfájás. Előnyös hatású lehet az emésztőrendszer különféle gyulladásai, a vékonybél és a vastagbél gyulladása, gyomor- és nyombélfekély, székrekedés, valamint Crohn-betegség esetén.

Támogatja a lép és a gyomor, az immunrendszer és a nyirokrendszer működését. Segíthet a legkülönbözőbb baktérium-, vírus- és gombafertőzésekben. Antibiotikum-kezeléssel egy időben is szedhető.

Elsősorban a károsodott bélflóra rendezésére alkalmas készítmény a Probiosan. A benne található Chlorella alga erősíti az immunrendszer baktérium- és vírusölő képességét, növeli az interferon szintet, támogatja a limfociták tevékenységét. Mérsékli a koleszterinszintet, méregtelenítő hatású. Az Acidophilus és az Enterococcus – barátságos bélbaktériumként – alkalmas az antibiotikum-kezelés (vagy fogamzásgátló tabletta hosszú időn át tartó szedése) következtében sérült bélflóra épségének a helyreállítására. Az inulin – növényi étkezési rostként – kiegészíti a többi összetevő hatását, támogatja a fenti folyamatokat.

Más, hozzá hasonlóknál hatékonyabb készítmény, mert a jótékony hatású bélbaktériumok táptalaját is tartalmazza. Alkalmazható az emésztés javítására, a bélgyulladás, a székrekedés és hasmenés megelőzésére és enyhítésére, a bélben felhalmozódott salak- és méreganyagok eltávolítására. Ugyancsak hasznos lehet az immunrendszer erősítésére, vérszegénység, gyakori megfázás, ekcéma, allergia, asztma, bőrbetegségek, Candida- és más gombafertőzés esetén.

A Cytosan Inovum kiváló kombinációban tartalmazza a zöld agyagból származó humin anyagokat. A zöld agyag az emberi szervezetben nem szívódik fel, hanem felületi tisztítóként érvényesül, így képes magába szívni az anyagcsere során keletkező salakanyagokat. Kiváló abszorpciós képességének köszönhetően támogatja a humát és a lignohumát méregtelenítő tulajdonságait. A Cytosan Inovum két alapösszetevőjének (huminok és humátok) kiegyensúlyozott aránya, együttes használatuk kiválóan tisztítja a beleket, ezért a készítmény hatékony védelmet nyújt. Alkalmazásával megelőzhetők a bélrendszer daganatos megbetegedései.

T. V.

További információ az Energy menüpontunkban, valamint a cég honlapján. Ugyanott ingyenes tanácsadás is igénybe vehető.

(x)