A kutyahústól az immunerősítésig

Az ősi bölcsességen alapuló tanokat évezredeken át a gyakorlatban is alkalmazó Kína számára október a test megóvásának hónapja volt. Nem tudom, hogy ez ma is így van-e, de régebben állítólag minden kínai szülő, aki a szívén viselte gyermeke egészségének megőrzését, októberben beszerzett egy adag kutyahúst és megetette vele csemetéit.

A Kutya ugyanis az emberi test egészségének védelmezője, emellett október havának patrónusa. Annak idején Kínában nem volt gond a kutyahús beszerzése – és véleményem szerint ma sem jelent megoldhatatlan feladatot. Európában azonban más a helyzet, és ez kulturális különbségekre vezethető vissza. Nem mintha nálunk kevés volna a kutya…

Hát nem ennivalók...A kutya saját gazdájának a leghűségesebb őrzője, feltétel nélküli barátja, aki a legőrültebb és legértelmetlenebb utasításait is gondolkodás nélkül teljesíti. Segítségét ezerféleképpen kihasználhatjuk. Legyen akármilyen okos és bölcs, a kutya soha nem vitatja gazdája utasításait.

Ám ha a Kutyát októberben nem a szervezetünkről való gondoskodással, hanem más feladattal bízzuk meg, ez a következő hónapokban alaposan megbosszulhatja magát. Októberben (egészséges és erős embereknél) a betegségmegelőzésre vagy (gyengéknél és betegeknél) az egészségi problémák kezelésére és a betegség gyógyítására kell koncentrálnunk.

Diéta helyett sok meleg étel!

A gyakorlatban mindez a következőket jelenti.

Szervezetünk októberben kezd felkészülni az év jin (nyugodt) időszakára, megkezdi a készletek felhalmozását, az energiatartalékok összegyűjtését, és igyekszik megszabadulni mindattól, ami a hosszú távú raktározás alatt felesleges vagy kárt okozhat. Ezért nem ajánlatos októberben arra kényszeríteni a testünket, hogy veszítsen a súlyából, vagyis ebben az időszakban minden redukciós diéta teljes mértékben ellentmond az elemi logikának.

Októberben sok meleg ételre és kevesebb nyers zöldségre van szükségünk, mint nyáron. Konkrét példával élve: októberben érdemes sok fokhagymát ennünk (tisztítja a szervezetet) és savanyú káposztát fogyasztanunk (segíti a megfelelő bélmikroflóra kialakulását, és mérsékli a belső környezet savasságát). Javaslom, hogy főételként minél többször egyenek levest.

Ha kedvük tartja, próbálják ki az én kedvencemet, a vöröslencse- vagy zöldséges miso levest tengeri algával.

Miso leves

Finom és egészséges!Egy kis szezámolajon (lehet len- vagy olívaolajon stb. is) üvegesre pároljuk a hagymát, hozzáadjuk a durvára reszelt sárgarépát, a petrezselymet, esetleg más szezonális zöldséget. Megsózzuk, majd puhára főzzük a szezám-, tök- vagy napraforgómagokkal, esetleg lenmagokkal együtt.

Ez idő alatt vízbe áztatjuk a tengeri algát. Amikor már eléggé megszívta magát, felszeleteljük, és a vízzel együtt beleöntjük a levesbe, hozzáadunk egy teáskanálnyi misót (fermentált szójabab), összekeverjük. Legfeljebb 3 percig főzzük, és már tálalhatjuk is.

Betegségmegelőzésre: Vironal

Az Energy termékei közül megbízható segítséget nyújt a Vironal, amelyet betegségmegelőző készítményként, a szervezet védelmi energiájának megerősítése céljából érdemes elkezdeni szedni (az 1. adagot, 5-7 cseppet érdemes reggel bevenni, majd – ha tehetjük – még egy kicsit visszafeküdni, a 2. adagot pedig délután, 17 óra körül javaslom beszedni).

A Vironal a Fém elemhez tartozik, és ugyancsak a Fémhez rendeljük a már említett októberi Kutyát is. A Vironallal tehát megerősítjük a Kutya természetes képességét, így hatékonyabban megóvja szervezetünket a külső támadásoktól.

A veszély azonban a bensőnkben is megbújhat, méghozzá a saját pszichénkben. Ismét úrrá lehet rajtunk a nosztalgia amiatt, hogy megint közeledik az év vége, és nagyon könnyen „kutya rossz” kedvünk kerekedhet. Testünk legjobb barátja, a Kutya ugyanis pesszimista jellem, és nehezen bízik, főleg a saját képességeiben. (Nem önmagában hisz és bízik, hanem a gazdájában…)

Jó kedélyhez: Geriatrim

Előfordulhat, hogy úgy érezzük majd, egy fabatkát sem érünk, ezért inkább bekullogunk a sarokba, nehogy kínos helyzetbe kerüljünk. Pontosan ilyen állapotban van segítségünkre a Geriatrim. Természetes gyógynövénykivonatok (ördögcérna – Lycium, kudzu, páfrányfenyő – Ginkgo biloba, homoktövis, ginszeng), tökmagolaj és fontos vitaminok (C-, B6-, B9-, B12-) kiváló kompozíciójáról van szó.

A Geriatrim antioxidáns hatása révén jótékonyan mérsékli a szervezet „elhasználódását”, és csökkenti az egészségi problémák megjelenésének kockázatát. Előnyösen hat a vérkeringésre, a máj és a vastagbél támogatásával segíti a méregtelenítést, javítja az emésztést, optimalizálja a belső környezet pH-ját, és harmonizálja a hormonrendszer működését. Jótékonyan befolyásolja, áthangolja az idegrendszert. Mivel elősegíti a szerotonin és a dopamin idegingerület-átvivő anyagok (neurotranszmitterek) termelődését, hozzájárul a jó kedélyállapot fenntartásához. Az ilyesfajta segítség „kutya rossz” kedv esetén szinte megfizethetetlen.

A Vironal és a Geriatrim együttesen szedve testünk és lelkünk ellenálló képességét egyaránt megerősíti.

T. V.

További információ az Energy menüpontunkban, valamint a cég honlapján. Ugyanott ingyenes orvosi és természetgyógyász tanácsadás is igénybe vehető.

(x)