Harmónia és felfrissülés: WATER BALANCE

Portugália déli területein meghatározó a balzsamos szuhar nyújtotta élmény – a növény mámorító illata belengi az egész tájat. Akármerre nézünk, gyógynövények és fűszernövények lepte, zöldellő domboldalakat látunk. A balzsamos szuhar a leggyakoribb, de találunk itt apró zsályalevelű szuhart, bodorrózsát, füzéres levendulát, hatalmas eukaliptuszt is.

Szimbiózisban élő növények

A Cistus ladanifer (balzsamos szuhar) egyedülálló, gyönyörű, tenyérnyi virágokat hozó növény. Öt fehér, sugaras szimmetriájú virágszirma van, közepe aranysárga, a szirmok eredésénél bíborszínű foltok találhatók, amelyek a pentagram rózsát juttatják az eszünkbe. A balzsamos szuhar akár két és fél méter magasra is megnőhet, ezért alatta elegendő hely kínálkozik az apróbb növényeknek. Leggyakrabban a füzéres levendulát (Lavandula stoechas) találjuk meg alatta. Ez a levendulafajta körülbelül 30-40 cm magas gyógynövény, füzérvirágzatának tetején megnagyobbodott, virágtalan murvalevelek fejlődnek, amelyek fülekre emlékeztetnek.

A füzéres levendula nyugtató, fájdalomcsillapító hatású, de az orvosi levendulától (Lavandula angustifolia) eltérően, nem csökkenti a vérnyomást. A balzsamos szuhar és a füzéres levendula tökéletes harmóniában és szimbiózisban él. A szuhar megóvja kisebb szomszédját a közvetlen napsugárzástól, míg a levendula betakarja a szuhar gyökérzetét, megakadályozván ezzel a talaj kiszáradását. Egymást gazdagítják és mindketten elégedettek. A természet bölcs, mindig fogadjuk hálával az általa nyújtott ajándékokat. Az olyan gyógynövények, amelyek ilyen harmóniában élnek és így támogatják egymást, nekünk is csak jót tehetnek.

WATER BALANCE arctisztító

A WATER BALANCE tisztító és tonizáló hatású relaxáló arctisztító, amely a balzsamos szuhar és a füzéres levendula harmonikus, együttes hatását hasznosítja. A két növény hidrolátumát (virágvíz, vizes kivonat) tartalmazza. Hatásai a bőrre:

  • felfrissíti és tonizálja az érett és megereszkedett bőrt
  • feszesíti és rugalmasabbá teszi
  • segít a pigmentációs problémákon
  • nyugtatja az irritált és ekcémás bőrt
  • jótékonyan hat a problémás bőrre és kisimítja az apró hegeket
  • összehúzó hatású, kiválóan tisztít, és nem szárít
  • regenerál és felveszi a harcot a ráncosodással
  • kiválóan alkalmazható a borotválkozás utáni irritált bőr megnyugtatására
  • pakolás formájában nyugtatja a fáradt szemeket.

Biztosan jól ismerik az ENERGY VISAGE WATER készítményét, amely elsősorban fáradt, megereszkedett és fényét vesztett, szürke arcbőr ápolására ajánlott, revitalizáló hatású arclemosó tonik. A WATER BALANCE ezzel szemben relaxáló, nyugtató és harmonizáló hatású, arctisztító tonikum. Minden életkorban, minden bőrtípusra felvihető, de elsősorban problémás, ekcémás és sérült bőr ápolására javasolt. A WATER BALANCE arctisztítót érdemes a VISAGE BALANCE arcpakolással együtt alkalmazni. A VISAGE BALANCE, a Pentagram® krémek és a RENOVE krémek kombinálásával arcmaszkok széles skálája keverhető ki. Mogyorónyi mennyiségű VISAGE BALANCE arcmaszkot keverjünk össze 1:1 arányban egy általunk választott krémmel, és adjunk hozzá 3 adagnyi WATER BALANCE-ot.

Az így elkészült arcpakolást vigyük fel vékony rétegben az arcra, a nyakra és a dekoltázsra. Hagyjuk 10–15 percig hatni. Ezután permetezzünk bőrünkre WATER BALANCE-ot, masszírozó mozdulatokkal lazítsuk fel a maszkot, és vízzel mossuk le. Végül ápoljuk arcbőrünket a RENOVE arckrémek egyikével. Mindennapi alkalmazásra is alkalmas: a smink eltávolítása után permetezzünk WATER BALANCE-ot az arcunkra, és vattakoronggal töröljük át a bőrünket. Az intenzívebb regenerálásáért és tonizálásért újból permetezzük a terméket az arcunkra, de ezúttal hagyjuk teljes egészében beszívódni a bőrbe. A smink eltávolításához a VISAGE OIL használatát ajánljuk.

További információ az Energy menüpontunkban és az Energy cég honlapján. Ugyanott ingyenes orvosi és természetgyógyász tanácsadás is igénybe vehető.

(x)

Ha érdekli a téma, ajánljuk figyelmébe az alábbi cikket:

Gyógyító barna víz