Újdonság: Múmijó, a „hegyek könnye”

A Múmijó egyedülálló növényi kivonat, amely tucatnyi ásványi anyagot, 6 aminosavat, A-, B-, C- és P-vitamint (citrint), természetes szteroidokat, terpiniodokat, foszfolipideket és polifenol vegyületeket tartalmaz. Ezenkívül nyomelemek és makroelemek (kobalt, nikkel, réz, cink, mangán, króm, vas, nátrium, kálium, magnézium stb.) is vannak benne.

A hegyek könnyeRendkívül gazdag a Múmijó humin-savban, amely erőteljes természetes elektrolit. A humin-sav részt vesz a sejtanyagcsere folyamatában, elősegíti a sejtlégzést, növeli a fehérje-anyagcserét és a sokszorosító enzimek aktivitását, fokozza a sejthártya áteresztőképességét, a sejtosztódást és a -terjedést. Emellett elősegíti az elektrokémiai egyensúlyt donorként és akceptorként egyaránt. Támogatja a szennyező anyagok (növényvédő szerek, gyomirtó szerek) lebontását is. Helyreállítja a sérült sejtek elektromos egyensúlyát, és semlegesíti a mérgező anyagokat. Az elektrolitok nélkülözhetetlenek a sejtek normális működéséhez, a szerves és biokémiai reakciókhoz.

A múmijó 60-80%-ban szerves humin-vegyületeket és 20-40%-ban ásványi anyagokat tartalmaz. A keleti népgyógyászatban nemes egyszerűséggel csak „hegyek könnyének” nevezett szer a gyógyítás legkülönbözőbb területein alkalmazható, legyen az emésztőszervi probléma; vírus vagy baktérium okozta fertőzés; légzőszervi megbetegedés; szív- és érrendszeri probléma; húgyúti megbetegedés; csonttörés; sérülés – hogy csak a leggyakoribbakat említsük.

Miben nyújt segítséget?

Segíti a szervezet folyadékegyensúlyának fenntartását, szabályozza a hormonháztartást, kedvezően befolyásolja az enzimek és az immunrendszer működését.

Az édességek fogyasztása, a savasító ételek, az izomfáradtság, a betegségek és a stressz mind savat termelnekm amely csökkenti az elektrolitok mennyiségét, ezért ennek egyensúlyban tartása az egészségmegőrzés szempontjából nélkülözhetetlen.

Hogyan képződik?

Így néz ki...Évszázadokon át, folyamatos nagy nyomás alatt alakult ki a múmijó jelentős humin-sav-tartalma, amely még évezredek múltán is biológiailag aktív maradt.

A hegyek gyomrából származó – a mai napig misztérium övezte – múmijó 26 mikroelemet, 10 fémoxidot, 6 aminosavat, természetes szteroidokat, foszfolipideket, egy sor vitamint, olajokat és más biológiailag aktív anyagot tartalmaz. Ezekkel a betegségek, sérülések gyógyítása mellett az immunrendszer megerősítése is könnyű feladatnak minősül.

A múmijó ritkaságszámba menő, igazi kincs, amelyet a Föld ajándékoz nekünk, és amelynek lelőhelyeire a mai napig nem derül fény. Azokat ugyanis titokban tartják, és ez a titok évszázadok óta apáról fiúra száll.

ANKIR-B® MKC mikrokristályos cellulóz

Másik újdonságunk az MKC, biológiailag aktív étrend-kiegészítő – az élelmi rostok forrása. Egyetlen tablettája 500 mg mikrokristályos cellulózt tartalmaz.

A szer segíti a fogyókúrázók mindennapjait, támogatja a méregtelenítést és a bélrendszer tisztán tartását. Természetes nyersanyagból – gyapotcellulózból nyert élelmi rostról van szó. Egy tabletta kb. 500 mg élelmi rostot tartalmaz.

Az élelmi rostok olyan anyagok, amelyek a növények (zöldségek, gyümölcsök, gabonamagvak stb.) sejtfalait alkotják. Az élelmiszerek tisztítása, feldolgozása miatt csökken az elfogyasztott táplálék rosttartalma. Az MKC a gyomor-bél traktusban stabil kolloid gélt, illetve diszperziót képez. Részecskéi elnyelik a nedvességet, megduzzadnak. Ugyanakkor a fehérjéket és a szervezetnek szükséges tápanyagok összetett molekuláit az MKC részecskéi nem képesek magukban tartani és kivezetni a szervezetből, ily módon az MKC fogyasztása nem bontja meg a táplálkozás egyensúlyát.

Serkenti a bélmozgást

Fogyni akar? MKC!Ahogy az MKC előrehalad az emésztőcsatornában, serkenti a mechanikus receptorokat, és ezzel aktivizálja a vékonybélben és a vastagbélben az emésztőnedvek kiválasztását és a bélmozgást (perisztaltikát). Ezen kívül az MKC részt vesz a széklet kialakításában. A folyadékkal való telítettségének és szerkezete lazulásának köszönhetően az MKC megnöveli a széklet tömegét és térfogatát, csökkentheti a has belső nyomását.

Az élelmi rostok legfontosabb előnyös tulajdonsága mindemellett az, hogy alacsony az energiatartalmuk (0 kalória), miközben képesek a telítettség érzetét kelteni, és ezáltal csökkenthetik a túlzott táplálékbevitel igényét.

Az egész szervezet élettevékenységében nagy szerepet játszik a vastagbél mikroflórája. A hasznos baktériumoknak mindenekelőtt élelmi rostokra van szükségük.

A bél mikroflórája a rostanyag feldolgozása során a B-vitamincsoportba tartozó vitaminokat; valamint a PP- és a K-vitaminokat szintetizálja.

A vastagbél védekező mechanizmusa abban áll, hogy igyekszik lerövidíteni a bejutó anyagok érintkezését a nyálkahártyával, amivel csökkenti ezek felszívódását, és ezzel összefüggésben normalizálhatja a bél hasznos mikroflóráját.

Adagolás: felnőtteknek naponta 3×3-5 tabletta, étkezés közben. A készítményt egy hónapig javasolt fogyasztani. Ezt követően ajánlott szünetet tartani, majd új kúrát lehet kezdeni.

Bevétele étkezés közben javasolt, bőséges folyadékbevitel, minimum 2 liter /nap mellett!

Ellenjavallat: egyéni túlérzékenység a készítményre.

Az élelmi rostok a táplálék részét képezik, a szervezetnek folyamatosan szüksége van rájuk csakúgy, mint az alapvető tápanyagokra. Ezért ajánlatos a készítményt a fenti adagolási előírás figyelembevételével rendszeresen fogyasztani.

További információ, megrendelés interneten vagy telefonon a forgalmazónál: 06-30-77-33-607.

(x)