A haj és a lélek kapcsolata

„A padlón, a kádban, a párnán, a fésűben, mindenhol haj! A fejemen meg egyre kevesebb. Megvettem a legújabb csodaszert, jártam bőrgyógyásznál, kivizsgálásokon, kész vagyont költöttem világmegváltó kezelésekre, eredmény meg sehol… A panasz marad! Nem derült ki, hogy mi a szervi oka.”

Mi lehetett a lelki, érzelmi alapja, ami a pszichében érzés, gondolat, vágy, fantázia képében gyökeret vert, majd – meghallgatásra nem találva – testi tünetté fokozódott? Erre nem is gondolunk. Egyre görcsösebben koncentrálunk a fizikai test panaszára, ahelyett, hogy „belül” kutakodnánk.

A betegségek először az érzelmekben jelentkeznek, majd gondolati síkon kezdenek testet ölteni. A gondolatok ereje nagyon gyorsan visszatükröződhet a testen (nyálképződés, elpirulás, izzadás, sírás stb.), és ha huzamosabb ideig fennállnak, akkor állandósult állapotot, betegséget idéznek elő. A lelki okok, a negatív érzelmek finom rezgésinformációinak „besűrűsödése”, anyagivá válása a test azon részén mutatkozik meg, amilyen jellegű a lelki baj. Ennek megfelelően a fejbőr bizonyos területein – a szervi problémák észlelése előtt – láthatóvá válik.

Legérzékenyebb jelzőrendszerünk

Nap, víz, levegő...A hajképzésért felelős anyasejtek ötszörös anyagcseréjének köszönhetően sokkal előbb – ötször olyan gyorsan – jelzik a hiányokat, energetikai zavarokat, mint bármely más sejt a szervezetben, így érdemes odafigyelnünk a fejbőr és a haj minden problémájára.

Hajunk és fejbőrünk – jelzéseivel – mindig segítséget nyújt, hogy közelebb kerüljünk belső önmagunkhoz. Legyünk nyitottak a pszichénkből érkező impulzusokra, hogy fájdalom és megpróbáltatások nélkül juthassunk el a megoldásig. Ehhez speciális, személyre szabott módszereket is segítségül hívhatunk.

A kellemetlen élmények, a negatív gondolatok – a félelem, a bánat, a bűn és az aggodalom – kihatnak a fizikai testre, egyre több betegséget okozva.

A fejbőr jelzi, ha például a párkapcsolat terén van probléma, ha el van nyomva az egyéniségünk, ha nem mondjuk ki a sérelmeinket, nem engedjük útjára mérgünket, ha nem tudunk azonosulni bizonyos élethelyzetekkel, vagy esetleg az anyaság témaköre érintett. Volt, akinek a szervi panaszait, bal fül fölötti kopaszodását, fejbőrgyulladását a szeretett nagyszülő elvesztése okozta. Akadt a praxisomban 5 éves gyermek, aki önmagát okolta szülei válása miatt, erősen allergiás, asztmás lett, és teljesen megkopaszodott. Volt, akinek a meddősége, az adott területen jelentkező hajhullás a gyermekkori rossz anya–gyermek kapcsolatból, negatív anyaképből fakadt.

Ha megértjük a lélek panaszát, akkor a betegség üzenete célba ért, nincs tovább értelme, így némi segítséggel meg is szűnik.

Fontos, hogy „lazán” és pozitívan, ne pedig a tudat alá elnyomott blokkok által irányítottan reagáljunk az eseményekre. A boldogság, az öröm fizikai szinten lúgosító hatású. Ennek következtében „egészségre hangolódva” nem érintenék a hiányok annyira érzékenyen fizikai testünk oly finom kijelzőjét:, a hajunkat.

Lelki ENERGY segítségek

Dühös, lobbanékony, nem tudja „megemészteni” a disznóságot, ami történt vele; haragos, gyűlöl, bűntudata van, döntésképtelen – a REGALEN segíthet. Szakítás, elszakadás, életünk válsághelyzetei, gyász, szomorúság, iskola- vagy munkahelyváltás, nyugdíjba vonulás, ha valamit nem tud elviselni, megfullad tőle, kommunikációs nehézség, nem tudja kimondani, megmondani a magáét – a VIRONAL-lal próbálkozzon.

Haj, érzelmek, lélekAlárendelt, áldozati szerep, az önbecsülés hiánya, szégyenlősség, félelem, túlzott aggódás, az „én mindenkinek mindig mindent megtettem” érzése, önsajnálat, párkapcsolati problémák? Ilyen esetekben a GYNEX és a RENOL, férfiaknál pedig a KING KONG nagyon beválik. Túlhajszoltság, megfeszített tempó, képtelenség a lazításra, túlzott érzelmi reakciók, szeretet vagy empátia hiánya, alvásproblémák esetében a KOROLEN hoz békét, nyugalmat, kiegyensúlyozottságot. Ez utóbbi szer valamennyi érzelmi problémát, mindenféle személyiséget hatékonyan gyógyít, hiszen beindítja az együttérzést, jóindulatot, szeretetet. Tanulás, dekoncentráltság, fásultság, tavaszi fáradtság, vizsgadrukk, „nincs kedvem semmihez” állapot esetében a STIMARAL nyugalmat, tudást ad, növeli az intuitív képességet, hozzásegít a jó hangulathoz, energiához.

A haj az életerő szimbóluma; a testi és lelki jól-létünk visszatükrözője. A hármas tagolódás alapján – ami mindenre érvényesíthető – a fej a gondolatvilággal függ össze. A felnőtt ember testének 70%-a, az agy 95%-a víz. Az érzelmi, gondolati és egyéb információk felvételére, tárolására, mint tudjuk, a legalkalmasabb közeg a víz. A szervezetünket alkotó víz gondolataink tükörképe, saját érzelmi, gondolati rezgéseinket tárolja.

Az érzelmi változás megzavarja a sejtek közötti folyadék elektromágneses mezejét. A létrejött problémák gyógyszerekkel tünetmentessé tehetők, elfedhetők, a sejtek közötti víz azonban megtartja a „beteg” információt. Így alakulnak ki a krónikus betegségek.

A szeretet és a hála érzése

A vizet alkotó oxigén aktív kiáradó energia, a szeretet-érzés, a Tűz elem – KOROLEN –, a Nap princípium megfelelője. A hidrogén passzív, befogadó energia, a hála-érzés, a Víz elem – RENOL –, a Hold princípium megfelelője.

A szeretet, a hála érzése alakítja ki a jó immunrendszert, velük élve kijavíthatjuk a szervezet elváltozásait, hiszen át tudjuk hangolni a víz által tárolt negatív rezgéseinket.

Tizenhét éves holisztikus hajgyógyászi tapasztalat alapján, a hajas fejbőr jelzéseit elemezve, műszeres méréssel megtámogatva körülhatárolható a problémák gyökere, majd az ENERGY különleges készítményeivel, alternatív segítő terápiákkal feloldhatók az évek óta bennünk lévő lelki gócok. Így a hajpanaszokon és a fejbőrproblémákon is eredményesebben tudunk segíteni.

Kis Éva
skalpdiagnoszta, holisztikus hajgyógyász, hormonegyensúly-tanácsadó
klubvezető, Budapest 2. ENERGY klub
www.nicehajgyogyaszat.hu

További információ az Energy cég honlapján és az Energy menüpontunkban. Ugyanott ingyenes természetgyógyász tanácsadás is igénybe vehető.

(x)