Célkeresztben az immunerősítés

Beköszöntött az ősz, hamarosan itt a tél, és az időjárás változékonysága is kedvez a felső légúti hurutok megjelenésének. A gyermekek ismét közösségben töltik napjuk nagy részét, az egy légtérben való tartózkodás, a nedves, hideg levegő pedig könnyebbé teszi a kórokozók terjedését. A napi rutinba való visszatérés, a tanulás, a szakkörök is stresszt jelentenek.

Van megoldás!Így van ez mind a szülők, mind a gyermekek esetén, és ez sokszor együtt jár az immunrendszer átmeneti gyengülésével. Általánosságban elmondható, hogy ilyenkor fogékonyabbak vagyunk a betegségekre.

Ha a megelőzésben gondolkodunk, kiváló segítséget nyújthat a GREPOFIT, az IMUNOSAN, a FYTOMINERAL és a VITAFLORIN. Immunrendszerünk hibátlan működéséhez ugyanis szükségünk van többek között nyomelemekre, ásványi anyagokra, vitaminokra, enzimekre, amelyeknek csak egy részét tudjuk – még tudatosan kialakított életmód mellett is – bevinni a szervezetünkbe élelmiszerekkel, gyümölcs- és zöldségfélék fogyasztásával. Ezért az étrend-kiegészítők révén történő többletbevitelre szükségünk van.

Ha nagyobb a baj vagy akut esettel állunk szemben, mindenképpen használjunk DRAGS IMUN-t, amely olyan komoly betegségcsoportnál is kifejti a jótékony hatását, mint amilyenek a daganatos megbetegedések. Mindenképpen a házi patika elsősegély-szerei közé tartozik. Ha a tünetek hangsúlyosan légúti panaszokkal járnak – orrfolyás, tüsszögés, főleg hurutos köhögés –, akkor kiváló segítség lehet a váladék oldásában, a légutak kórokozóktól való megtisztításában a VIRONAL. Vírus- és baktériumölő hatóanyagai révén pusztítja a kórokozókat, a benne található immunerősítő gyógynövények pedig segítenek a betegség gyorsabb leküzdésében és a megelőzésben egyaránt.

Ha kisebesedett a bőrünk a sok orrfújástól, célszerű CYTOVITAL vagy PROTEKTIN, esetleg DROSERIN krémet alkalmaznunk, mert ezek hámosítják, ezáltal regenerálják az érintett bőrfelszínt. Főleg gyermekeknél alakul ki a felső légúti hurutok szövődményeként a fülgyulladás. Az AUDIRON-nal eredményesen orvosolhatjuk a kialakult problémát. Közvetlenül is használható, valamint vattára csepegtetve, éjszakára bent hagyhatjuk a fülben. Az anatómiai viszonyok miatt célszerű megelőzésképpen az egészséges fülbe is alkalmazni.

A tünetek súlyosságának mértékében előfordul, hogy elkerülhetetlen az úgynevezett széles spektrumú antibiotikum alkalmazása. Ilyenkor sérül a bélflóra, ami másodlagosan ismét az immunrendszer gyengülését fogja maga után vonni, ezért már a kúra ideje alatt javasolt a probiotikumok, például a PROBIOSAN szedése.

Figyeljünk oda a rendszeres szellőztetésre! A kórokozók cseppfertőzéssel terjednek, ezért fontos, hogy a lehető legjobban tisztítsuk meg a légteret, amelyben tartózkodunk. Jó tudni, hogy a SPIRON spray-ben fertőtlenítő hatású illóolajok hatóanyagai is megtalálhatók.

Egészségben megélt, szép napokat kívánok!

Dr. Faragó Csilla
infektológus, fitoterapeuta

További információ az Energy cég honlapján és az Energy menüpontunkban. Ugyanott ingyenes természetgyógyász tanácsadás is igénybe vehető.

(x)