Homeopátiával a rák ellen

Az E-vitamin szintén antioxidáns. Fontos, hogy természetes (kevert) E-vitamin legyen, azaz egyaránt tartalmazzon alfa-, béta-, gamma- és delta-tokoferolt. (A hagyományos E-vitamin készítmények csak alfa-tokoferolt tartalmaznak.)

A szelén közömbösíti a szervezetben felhalmozódott nehézfémeket, védelmet nyújt a rák ellen. Mai étrendünkből szinte teljesen hiányzik. Dr. Smits a szelén szedését daganatos betegeknek szintén nagy dózisban javasolja, L-szelenomethionin formában. Ez a szelén aminosavhoz kötött formája, amely jobban hasznosul, mint az élesztőhöz kötött változat.

A cink száznál is több, szervezetünkben zajló folyamatban vesz részt. Tudni kell róla, hogy stressz hatására a vizelettel ürül. Ezzel párhuzamosan azonban a szervezet visszatartja a rezet. Relaxáció során minden fordítva történik, azaz a cink bent marad, a réz ürül. Így tehát, ha tartósan stresszes állapotban vagyunk, a szervezet rézszintje magas lesz – és ez rák rizikófaktor! A megoldás a megfelelő mennyiségű cink bevitele, ezzel a rézszint csökkenthető. A cink felszívódását segíti a B6-vitamin.

A környezet és az étrend hatása

Környezetünk, lakóterünk higiéniája dr. Smits szerint rendkívül fontos. A lakáson belül mellőzzük a szintetikus szőnyegeket, ágyneműt. A hálószobában ne legyen televízió, számítógép, mobiltelefon, elektromos ébresztő. Az ágy fémmentes legyen, fejünk alváskor észak vagy kelet felé nézzen. Fontos a földdel való kapcsolat, ezért lehetőség szerint bőrtalpú cipőt viseljünk.

A lehető leggyakrabban fogyasszunk organikus forrásból származó bioételeket. Tudatosan étkezzünk, hagyjuk, hogy az érzékszerveink vezessenek bennünket. A telített zsírokkal szemben (hús- és tejtermékek) részesítsük előnyben a telítetlen növényi zsírokat. Ilyenek a ghí (tisztított vaj), a hidegen préselt olívaolaj, a mogyoróolaj, a lenmagolaj, a búzacsíra olaj. A legfontosabb telítetlen zsírsav az ómega-3, ez természetes formában a zsíros halakban (pisztráng, makréla, hering, szardínia) található meg.

A fehérjék közül is a növényi fehérjéket részesítsük előnyben. Például a tofut, szójatejet, babot. Tehéntej helyett igyunk szójatejet vagy kecsketejet. Ajánlott tejtermékek továbbá az író és az alacsony zsírtartalmú aludttej. A húsok közül a sovány csirke-, pulyka-, marhahús fogyasztása kedvezőbb. Itt is ajánlottak a bio származású alapanyagok.

Kerüljük a fehér liszttel és fehér cukorral készült termékeket, mivel a ráksejtek közvetlenül fogyasztják a cukrokat! Helyette együnk barna rizst, csírákat.

A szervezetnek naponta 1,5-2 l tiszta vízre van szüksége! Fogyasszunk zöld teát, ez kiváló antioxidáns. Napi 1-2 pohár bio vörösbor jót tesz az ereknek.

Smits-terápia a gyakorlatban

Az előadást követő esetismertetések során világossá vált a hallgatóság számára, hogyan működik dr. Smits módszere a gyakorlatban. Néhány betege is megszólalt (DVD felvételen keresztül), elmondta történetét. Nagyon meggyőző volt hallani javulásukat. Vidám, optimista, életörömmel teli emberek beszéltek.

Dr. Smits a szeminárium 2 napján átadta a résztvevőknek azt a tapasztalatot és tudást, amivel évek óta kezel daganatos betegeket. Nagyon hasznos tudás ez, amelyet jó lenne mielőbb átvinni a gyakorlatba. Fontos tudni azonban, hogy a kezeléshez szükséges homeopátiás szerek kiválasztása képzett homeopata feladata! A dr. Smits által ajánlott és használt homeopátiás gyógyszerek, vitaminok és étrend-kiegészítők Magyarországon is beszerezhetők. (Információ: csaszipatika@citromail.hu)

Szeretném ezúton megköszönni a Gödi Homeopátiás Klubnak, hogy felhívták a figyelmemet erre a különleges előadásra!

Dr. Fuss Kitti
szakgyógyszerész
Császi Gyógyszertár, Göd
www.csaszipatika.hupont.hu