Segíthet a hidrogén-peroxid rákos betegek kezelésében?

A hidrogén-peroxidot gyakran használjuk kisebb karcolások, sérülések kezelésére, fogfehérítésre, hajfestésre. Vannak, akik állítják, hogy segíthet a rákgyógyításban is. Ez azon a tényen alapul, hogy a hidrogén-peroxid oxigént ad le, ezért azt gondolják, hogy ha a ráksejteket magas oxigénszintnek tesszük ki, az megakadályozza a növekedésüket és elpusztulnak.

Halandóvá változtatják a ráksejteket

Van egy bizonyos összetevő néhány növényi élelemben: az apigenin, ami véget vet a mellráksejtek halhatatlanságának – állapították meg az Ohio State University kutatói. A ráksejtek úgy tudnak osztódni megállás nélkül, hogy meggátolják azt a folyamatot, amely normálisan, a ciklus végén a bennük rejlő program szerint halálra ítélné őket. Az apigenin a mellráksejteknél leállítja ezt a gátlást.

Peptidek a súlyos betegségek kezelésében

A Bicycle Therapeutics vállalat új gyógyszerosztályt fejleszt az olyan súlyos rendellenességek ellen, mint a rák és az autoimmun betegségek. Olyan biciklikus peptideket hoznak létre, amelyek szelektív módon kötődnek a betegségekkel összefüggő fehérjékhez, úgy módosítva azok működését, hogy közben a szervezet más fehérjéit nem károsítják.

Célzottan pusztítja a rákos sejteket a rizssejt-keverék

A rizs növény sejtjeiből nyert vegyület kétfajta emberi ráksejt elpusztítására is képes, ráadásul hatékonyabban, mint az egyik legerősebb terápiás gyógyszer – derül ki a Michigani Műszaki Egyetem kutatásából. Az eljárás előnye, hogy nem károsítja az egészséges sejteket. Ramakrishna Wusirika biológus és csapatának úgynevezett rizs-őssejtből, más néven „calli”-ból nyert szere különböző kerti rizsfajták (Oryza sativa) keverékéből készült.

Szőlőmag-kivonattal a rák ellen

Minél előrehaladottabb a vastagbél-, végbélrák, annál jobban gátolja a ráksejtek növekedését és túlélését a szőlőmag-kivonat – állítja a Cancer Letters című tudományos folyóiratban megjelent tanulmány. A kivonat az egészséges sejteket nem károsítja. A vastagbél-, végbélrákos megbetegedések növekvő arányának ismeretében ez különösen fontos eredmény.

Egerekben teljesen elpusztítja a daganatot a trójai faló terápia

A kísérleti „trójai faló” kezelés egérkísérletekben teljesen elpusztította a prosztatadaganatot. A brit kutatócsoport a Cancer Research szaklapban közzétett tanulmányában arról számolt be, hogy daganatpusztító vírust rejtettek el az immunrendszerben, hogy becsempészhessék a daganatba. Miután bejutottak, a felszabaduló több tízezer vírus elpusztította a daganatos sejteket. A szakértők szerint az eredmények ígéretesek, de az emberi kísérletekre még várni kell.

A betegség üzenete

A betegség a lélek gyógyulási folyamata. A betegségen keresztül sokszor valami olyasmi jelentkezik, amit a beteg nem akar elismerni vagy elfogadni. Ha valaki megbetegszik, a fájdalom és a szenvedés arra kényszeríti, hogy mindent megtegyen azért, hogy visszanyerje egészségét.

Kurkuma, a rákgyógyító fűszer

A kurkumin egy intenzív, sárgás-narancsos színű színezékanyag, ami az egyik legkedveltebb indiai fűszerben, a kurkumában fordul elő természetes formában. Ez a színezékanyag a curry egyik legfontosabb alkotóeleme, ennek köszönheti színét is. Azt már számos tanulmány igazolta, hogy a kurkumin az Alzheimer-kór, a cukorbetegség, a mellrák és az agydaganat gyógyításában nagyon hatásos, de az, hogy az epeúti problémák és a súlyos májkárosodás gyógyításában is nagy szerepet játszik, eddig nem volt ismert.

Ideje a gyógyításnak!

A könyv szerzője, Beata Bishop Budapesten született és ott járt iskolába, de élete túlnyomó részét Angliában töltötte. A BBC World Service belső munkatársa volt 12 évig, amíg súlyos rákos megbetegedése miatt kénytelen volt elhagyni állását. A betegségből a diétán alapuló Gerson-terápia segítségével gyógyult meg 1983-ban.

10 tévhit a mellrákról

A mellrák valós veszélyt jelent minden nőre. Ugyanakkor a köztudatban jó néhány tévhit él a melldaganat kialakulásával, valamint a diagnosztizálással kapcsolatban. Most sorra vettük a tévhiteket egy szakértőnk segítségével.