Halandóvá változtatják a ráksejteket

Van egy bizonyos összetevő néhány növényi élelemben: az apigenin, ami véget vet a mellráksejtek halhatatlanságának – állapították meg az Ohio State University kutatói. A ráksejtek úgy tudnak osztódni megállás nélkül, hogy meggátolják azt a folyamatot, amely normálisan, a ciklus végén a bennük rejlő program szerint halálra ítélné őket. Az apigenin a mellráksejteknél leállítja ezt a gátlást.

Ideje a gyógyításnak!

A könyv szerzője, Beata Bishop Budapesten született és ott járt iskolába, de élete túlnyomó részét Angliában töltötte. A BBC World Service belső munkatársa volt 12 évig, amíg súlyos rákos megbetegedése miatt kénytelen volt elhagyni állását. A betegségből a diétán alapuló Gerson-terápia segítségével gyógyult meg 1983-ban.

Anyatej: csodafegyver a rák ellen

A legújabb kutatások szerint az anyatej egyik alkotórésze, a HAMLET névre keresztelt vegyület hatására elhalnak az emberi szervezetben lévő rákos sejtek.

Tengeri szivacsokkal a rák ellen

Újabb természetes ellenszer a láthatáron? Amerikai kutatók felfedeztek a tengeri szivacsokban egy olyan alkotóelemet, amely megállíthatja a rákos sejtek burjánzását és az áttétek képződését.

Homeopátiával a rák ellen

A daganatos betegségek kezelésére kidolgozott módszeréről tartott szemináriumot az érdeklődő orvosok, gyógyszerészek, természetgyógyászok és laikusok számára dr. Tinus Smits holland homeopata orvos, aki a Homeopátiás Gyógyművészeti Társaság meghívására érkezett hazánkba.

Gyógyító képzelet – segít testnek és léleknek

A Mayo Klinika kutatói szerint Arisztotelésznek és Hippokratésznek igaza volt, amikor hittek abban, hogy a képzelet ereje testet-lelket gyógyító hatású lehet. A vezető segítségével végzett képzeletterápia sokféle betegségben, állapotban segítségünkre lehet.

A szokásos rákterápia mérgezi az egészséges agysejteket

A kemoterápiás gyógyszerek, amelyeket széles körben használnak a különböző szervek (tüdő, emlő, vastagbél, leukémia, limfómák és agytumor) bizonyos típusú rosszindulatú daganatainak elpusztí­tására, az egészséges agysejteket jobban károsítják, mint a daganatos sejteket.

Minden harmadik rákbeteg bízik az alternatív gyógymódokban

Európában a rákbetegek egyharmada alternatív vagy kiegészítő terápiát alkalmaz a gyógyulás reményében. Erről számolt be az Annals of Oncology című szakfolyóirat. A leggyakrabban gyógynövényeket használnak, ezeket követi a homeopátia, a vitamin- és ásványianyag-alapú táplálékkiegészítők szedése, végül a spirituális terápiák. Mindezek alapján a tanulmány szerzői javasolják, hogy a komplementer és alternatív gyógymódokat építsék be az Európai Unió által elismert és szabályozott rákterápiák közé.