Masszírozza a kedvencét, szeretni fogja!

A masszázs embernek, állatnak egyaránt kényeztető és terápiás hatású. A különböző masszázstechnikák segíthetnek ellazítani, energiával feltölteni, stresszmentesíteni a szervezetet. Fontos, hogy a megfelelő technikát alkalmazza kutyán, macskán, lovon, nyuszin, és az, hogyan érünk hozzájuk, mivel az érintés bizalmat, gondoskodást vagy támadást is kifejezhet.

A masszázs a testen belül és kívül is érinti és befolyásolja az energiát, és visszaállítja a kiegyensúlyozott energiaáramlást. A hagyományos masszázs során mozdulatokat, rezgést, nyomást gyakorolunk a bőrre, izmokra, ízületekre és akupresszúrás pontokra, és ezzel előnyös hatásokat érünk el. Tartsuk észben, hogy nagyon fontos az, hogyan érünk az állathoz, mivel az érintés bizalmat, gondoskodást, gondatlanságot vagy támadást is kifejezhet.

A New Age energetizáló masszázzsal a testben és a test körül lévő energiát javítjuk, méregtelenítjük és hozzuk egyensúlyba. Nagyon fontos része az intuíció, hogy érezzük a be- és kiáramló energiát, és tudjunk módosításokat végezni.

Látszik, hogy jólesik

Hogyan segít a masszázs kedvenceinknek?

A masszázs segíthet az állatok izmainak rehabilitálásában, a tejsav lebontásában és a szervezetből való eltávolításában. Az érzékeny vagy merev izmokat általában az izmok munkájából származó tejsavak okozzák.

Az egészséges állatban a tejsav a normál izom-összehúzódások és ellazulások során eltávozik. De ha egy állat túlerőlteti az izmait, túl beteg, öreg vagy gyenge ahhoz, hogy dolgoztassa az izmait, esetleg autoimmun betegségben szenved, segítségre van szüksége, hogy a szövetekben felhalmozódott tejsav eltávozzon a szervezetéből.

A masszázs javítja a vérkeringést, segít az izomtónus, bőrtónus, vérnyomás, emésztés javításában, és stimulálja az immunrendszert is. A masszázs remek módszer az erős stresszhelyzetben lévő állatok megnyugtatására, és az idősebb állatok vitalitásának ösztönzésére.

A masszázs legfontosabb előnye a kötődés. Az érintés nemzetközi nyelv, és az energiacsere barátságot, gondoskodást, szeretetet és bizalmat közvetít.

Hogyan történik az állatmasszázs?

Az állatok masszírozása eléggé eltérő lehet az emberétől. Lehet, hogy az állatok kezdetben idegesek, és nem maradnak nyugton a takarón. A masszőrnek figyelnie kell az állat reakcióira. Fontos a bizalom kiépítése. Kezdjük rövidebb alkalmakkal, hogy az állat hozzászokhasson a helyzethez és az érintéshez.

Milyen masszázs jó az állatoknak?

A legtöbb masszázs előnyös az állatoknak is. Azt, hogy konkrétan melyik módszer felel meg az adott állatnak, azt az állat személyisége, érzékenysége, hangulata és kondíciója határozza meg. A legtöbb állat szereti a simogatást és a finom gyömöszölést, és a masszázs ennek egy mélyebb és pontosabb változata. Ha először próbálja masszírozni kedvencét, egyszerűen csak végezze a korábbi mozdulatokat fokozatosan ráerősítve, és figyelje az állat reakcióját.

Egyes népszerű állatmasszázs-szalonokban svéd-, akupunktúrás Shiatsu, olajos masszázsra is lehetőség van. A masszázst azonban bárki megtanulhatja, és otthon is alkalmazhatja. Ha magunk masszírozzuk háziállatunkat, azzal nemcsak pénzt takarítunk meg, hanem remek módja a kötődések erősítésének is.

(Angolból fordította: H. Orsi)