Hogyan menekültek meg Bambusz cica fogai?

A gyógyíthatatlannak tartott FORL (Feline Odontoclastic Resorptive Lesions – macskák odontoclast-sejtes fogfelszívódása) autoimmun betegség, amikor a test egy hibás immunválasz következtében önmaga ellen fordul. Nem kell azonban beletörődni a házi kedvenc betegségébe, mert van rá gyógyír. Érdemes bízni a homeopátiában, ami a betegségek gyökerét veszi célba.

Az alábbi sorokat egyik kedvenc kis páciensem gazdájától kaptam.

Történetem Bambusz cicával

2015 októberében befogadtunk egy akkor 5 hónapos cicát. Hamarosan észleltük, hogy szegény nehezen rág, ásításkor fájdalmai vannak, a lehelete elviselhetetlenül bűzös. Elvittem orvoshoz. Ekkor tudtuk meg, hogy a cica autoimmun beteg. Ez a betegség rövid időn belül a fogazat akár teljes elvesztésével is járhat. A cicának fáj az egész fogsora, az ínye állandó gyulladásban van. Emiatt felületesen rág, a fogkő pedig rohamos sebességgel rakódik a fogsorára.

Bambusz a gyógyulás útján

Bambusz cica is elindult a lejtőn: először csak fogkőleszedésre vittük az akkor még csak 7-8 hónapos cicát, de az orvos semmi jóval nem kecsegtetett. Annyit tudott ígérni, hogy a váltakozó szteroid és antibiotikum kezelés hozhat némi enyhülést a szájüregi gyulladásban, de a gyulladt fogakat bizony el kell távolítani. A prognózis megijesztett. A gyulladás enyhítése amúgy is csak tüneti kezelés volt. Kétségbeesetten, tehetetlenül néztem az állat kínlódását, az egyre gyakoribbá, egyre hevesebbé váló fájdalmait. Azt gondoltam, lennie kell erre megoldásnak.

Az interneten nézelődve homeopátiás állatorvosokra bukkantam. Gyorsan átfutottam a kommenteket, és azonnal telefonáltam dr. Kopócsi Andreának. Elmondtam neki az esetünket. Rögtön megnyugtatott: kezelt már ugyanezzel a betegséggel cicákat, és jó eséllyel meg lehet állítani a fogvesztés folyamatát. Azt mondta, 10-12 hónap lesz a terápia ideje.

Rengeteg kérdésből állt a több oldalas kérdőív, amelyet a doktornőtől kaptam. A válaszaim alapján megállapította, milyen alkati szerekre van szüksége a cicának. Részletesen kikérdezett a doktornő a cica étkezési szokásairól, majd előállt az új étrendi javaslatokkal. Elmondta, hogy mit nem szabad ennie a cicának, hogy hányszor, mennyit és mit ehet.

Bambusz hamar elfogadta az új rendet. Sajnos ekkorra már 8 fogát ki kellett húzni, ezután kezdődött a homeopátiára épülő komplex kezelés.

Nagyjából havonta, másfél havonta látogattam meg a doktornőt. Ilyenkor mindig ellátott azokkal a homeopátiás cseppekkel, amelyeket a következő 1 hónapos időszakban az ő előírása alapján kellett adagolnom a cicának. A szerek szedésének ritmusát, a szedések közötti szüneteket, még a beadáshoz használt eszközök használatát is megbeszéltük mindig előre. Hetente beszéltünk telefonon, és ha a cica viselkedésében bármi változás állt be, a doktornő változtatott az adagoláson, vagy elhagyatta egyik-másik szer adását.

Szépen haladtunk előre a gyógykezelésben. A cica egyre jobban lett. Ama bizonyos 8 fog kihúzását nem követte további fogak elvesztése. Bár az egyik cseppet még ma is naponta adom a cicának, ő már hónapok óta tünetmentes. Már csak a múlté a gyulladás és fogfájás miatti örökös nyálfolyás, a heves jajveszékelés, fejrázogatás és mellső manccsal a szájhoz kapkodás, ami a cica étkezéseit kísérte.

Mindenkinek tudom ajánlani, hogy ne törődjön bele házi kedvence betegségébe, mert van rá gyógyír. Érdemes bízni a homeopátiában, mert a betegségek gyökerét veszi célba. Az élő szervezet egyensúlyának a helyreállításával gyógyít, sikerrel.

Hálásan köszönöm, doktornő, a biztató szavakat, a szelíd, szeretetteljes fogadtatást, amelyben minden alkalommal részem volt, és a tudást, amely végül meghozta a remélt eredményt!

Köszönöm!
Márta

Dr. Kopócsi Andrea
homeopata állatorvos
+36 (20) 928-4425
info@kimintvet.hu
www.kimintvet.hu

Próbálja ki a Natúrsziget homeopátiás szerkeresőjét!