Ki hogyan készül az ünnepekre?

Másként készül a francia, a japán, az indiai és orosz. Van, aki relaxál, van, aki zöld teával, más pedig masszázzsal frissíti fel magát. Cikkünkből kiderül, hogyan relaxál a világ. Némi időt mi is lophatunk magunknak, hogy frissebben, kipihentebben kezdjük az év utolsó napjait.

Minden országnak megvan a saját hagyománya – nemcsak az ünnepek tekintetében, hanem a pihenéssel, a stresszoldással, kikapcsolódással kapcsolatban is. Míg mi teleengedünk egy kádat forró vízzel és gyertyát gyújtunk, addig például a japánoknak elég egy csésze zöld tea is a feltöltődéshez.Méz

Az oroszok és a méz

Az oroszoknak a méz sokkal többet jelent, mint nekünk. Amíg nálunk elsősorban édesítőszer, addig náluk a masszázs elengedhetetlen kelléke. Ha elfáradnak vagy stresszesek, biztos, hogy egy mézes masszázst választanak – úgy vélik ugyanis, hogy ez megvédi a bőrt, ráadásul a vérkeringésre is pozitív hatással van.
Házi praktika: Ha szeretnénk ellesni az oroszok rituáléját, melegítsünk fel 3 ek mézet, majd keverjünk hozzá 20 ml olajat. Kenjük ezt a ragadós keveréket a lábunkra és hagyjuk rajta. Élvezzük a nyugalmat.

A franciák és a tenger kincsei

A franciák a tenger kincseit használják, ha relaxálásról, megújulásról van szó. Nagyon népszerűek náluk az algát, gyógyiszapot, tengeri sót tartalmazó termékek, legyen szó tusfürdőről, samponról vagy szappanról.
Házi praktika: Adjunk a fürdővízhez 500 g tengeri sót, majd mártózzunk meg benne tíz percen keresztül. Élvezzük a só gyógyító hatását.Olaj

India és az olaj

Az indiaiak csodafegyvere az ájurvéda, ami nálunk is egyre népszerűbb. Úgy tartják, hogy ez szabadítja fel a testet, aktivizálja a gyógyító energiákat, valamint nagy szerepet játszik a harmónia megteremtésében.
Házi praktika: Melegítsünk fel egy kevés szezámolajat, és körkörös mozgással masszírozzuk vele finoman a hasunkat a köldökünk körül öt percig, az óramutató járásával ellentétes irányban. A masszázs után helyezzünk a hasunkra előmelegített törölközőt, pihenjünk így, amíg jólesik.

Zöld teaJapán és a tea

Ahogy nálunk a bor, úgy a japánoknál a zöld tea a nemzeti ital. Ha stresszesnek vagy fáradtnak érzik magukat, semmi mással nem tudnak úgy megnyugodni, mint a zöld teával. Nemcsak isszák, hanem a bőrükre is kenik ezt a finom csodaszert.
Házi praktika: Minden nap igyunk meg legalább három csésze zöld teát. Készíthetünk belőle arcmaszkot is: keverjünk össze 4 tk zöld teát 2 tk mézzel és 1 tk pürévé tört avokádóval, kenjük fel az arcunkra, hagyjuk rajta 20 percig, majd langyos vízzel mossuk le.

(Forrás: wunderweib.de, németből fordította: Sophie)