Nem csak a vonzó külső miatt szexelnek sokat az olimpikonok

A londoni olimpiai játékok idején is jócskán előtérbe került a testiség és a szexualitás: a Durex például kellemetlen helyzetbe került, amikor termékei mellett egy másik, ausztrál cég óvszereit is ingyen osztogatták a különböző helyszíneken, erre azonban valószínűleg szükség is volt, hiszen Ryan Lochte amerikai úszó szerint a versenyek idején a sportolók 70-75 százaléka él nemi életet.

Nem csak a vonzó külső miatt szexelnek sokat az olimpikonokBár a meztelen testek látványa már önmagában izgató lehet, a szakértők szerint nem ez az oka a nemi élet felélénkülésének az olimpia idején. „A megszokott környezettől távol az emberek szívesebben élnek nemi életet és azokkal is szívesebben melegednek össze, akikkel együtt, egy közös célért dolgoznak” – nyilatkozta Dr. Virginia A. Sadock, a New York Egyetem Langone Egészségügyi Központjának pszichiátere. „Ez a két tényező együttesen fokozhatja az olimpikonok szexuális vágyát.”

Az olimpiai játékokon 1992 óta osztogatnak óvszereket: az idei évben a Durex körülbelül 150 000 ingyen óvszert küldött az olimpiai faluba, ami lehetővé teszi, hogy minden sportoló legalább 15-ször szexelhessen a versenyek ideje alatt.

„Az otthontól való távolság az első lépés a szexuális szabadság irányába, a sportolókat azonban valami más is összeköti: mindannyian hosszú éveket töltöttek a felkészüléssel és azért küzdöttek, hogy részt vehessenek az olimpián. Ez egy olyan szoros kapocs, ami már egy kapcsolat alapját képezheti” – magyarázta Dr. Sadock. „Egy-egy filmforgatáson is gyakoriak az afférok, az olimpiai falu pedig leginkább egy forgatás helyszínéhez hasonlítható – egy csomó vonzó férfi és nő él együtt, elzárva a külvilágtól, egy közös célért dolgozva. Persze ezek a kapcsolatok általában nem tartanak ki a verseny után.”

Nem feltétlenül szükséges azonban a filmsztárhoz vagy olimpiai sportolóhoz hasonló külső egy hasonló helyzetben. Egy üzleti tárgyaláson, tudományos konferencián, vagy akár az államvizsgán is könnyen közel kerülhetnek egymáshoz az emberek. „Persze a vonzó külső bizonyára sokat segít a kapcsolatok létesítésében” – tette hozzá Dr. Sadock. „A lényeg, hogy a biztonságos szex biztosan nem árt senkinek, csak ésszel kell csinálni.”