A halolaj kezelés után felépült az agysérült fiú

Grant Virgint 2012 szeptemberében gázolta el az autó, és a baleset következtében aortaszakadást, nyílt töréseket, traumás agysérülést és gerinctörést szenvedett. Az orvosok azt jósolták, hogy az akkor 16 éves fiú nem fogja túlélni az éjszakát. Grant édesanyja azonban nem volt hajlandó megfogadni a tanácsot, hogy „hagyják elmenni fiukat”.

A halolaj kezelés után felépült az agysérült fiú„Hogy merik azt mondani, hogy ne harcoljak a fiam életéért” – nyilatkozta az édesanya a CNN-nek. „Ettől csak még agresszívabbak lettünk, és elszántan harcoltunk a fiunk életéért, mert úgy láttuk, hogy az orvosok nem fognak.”

Grant családja ettől kezdve megfogadta, hogy mindent megtesz annak érdekében, hogy visszahozza a fiút; még akkor is, ha az orvosok javaslatai ellen kell dolgozniuk. Grant testét több műtéttel sikerült stabilizálni, de súlyos agykárosodással kómában maradt.

Ekkor javasolta a Virgin család egyik ismerőse, hogy próbálkozzanak progeszteronnal, egy nem hagyományos kezeléssel, amely az agyi gyulladás csökkenésével és az agyműködés javulásával hozható összefüggésbe. A szülők progeszteron krémmel kezdték kenni Grantet, és a fiú nemsokára felébredt, és egyszerű szavakat és kifejezéseket kezdett mondogatni.

A fellelkesült család úgy gondolta, hogy a halolaj elősegítheti Grant felépülését, mivel megtudták, hogy az agysejtek fala részben ugyanazokból az omega-3 zsírsavakból épül fel, mint amik a halolajban is megtalálhatók.

„Ha van egy téglafalunk, ami megsérül, valószínűleg téglával próbáljuk helyreállítani” – mondta Dr. Michael Lewis, a Brain Health Education and Research Institute kutatóintézet alapítója. „Ha nagy dózisban alkalmazunk omega-3 zsírsavtartalmú étrendkiegészítőt, azzal megfelelő alapot szolgáltathatunk az agynak ahhoz, hogy regenerálja önmagát.”

Az édesanya tehát agresszív, 20 gramm/napos halolaj kezelésre fogta Grantet – az ismert kezelések közül ez a valaha alkalmazott legmagasabb dózis. Két nappal később legnagyobb meglepetésére késő este felhívta telefonon a fia a kórházból. Másnap a család elment a kórházba, és kiderült, hogy Grant nemcsak beszélni tud, hanem képes fókuszálni a szemeit, és felismeri az embereket; csupán két hónappal az után, hogy az orvosok lemondtak róla.

Grantnek még rengeteget kell fejlődnie a teljes felépülésig, és családja arra számít, hogy soha többé nem fognak helyreállni eredeti képességei. Ennek ellenére állapota minden nap egyre többet javul.