Mobilalkalmazással rögzíthetjük, miket beszélünk álmunkban

Ha valaki volt már kíváncsi arra, hogy vajon miről, esetleg kiről álmodik éjszakánként a párja, annak most itt egy új okostelefonos alkalmazás, melynek segítségével minderre fény derülhet. Persze nem kell mindjárt nyomozósdit játszani, az alkalmazás például arra is kiváló lehetőséget nyújt, ha kétkedő párunknak akarjuk bebizonyítani, hogy horkol.

Mobilalkalmazással rögzíthetjük, miket beszélünk álmunkbanOkostelefon segítségével ellenőrizhetővé válik, miket beszél valaki álmában, egy erre kifejlesztett alkalmazás ugyanis érzékeli, ha az illető értelmes hangokat ad ki alvás közben és azonnal rögzíti is a szöveget. Másnap reggel azután minden visszajátszható, így meghallgatjuk, miről is beszélt az éjszaka során a párunk, de ha csupán saját magunkra vagyunk kíváncsiak, az is megoldható, sőt mindezt azonnal megoszthatjuk ismerőseinkkel is a Facebookon vagy a Twitteren keresztül.

Az ötlet gazdája, a svédországi Martin Lindau abból a gondolatból indult ki, hogy sokan szeretik tudni, vajon mit csinálnak álmukban, és szívesen visszahallgatják saját magukat, amint az éjszaka során hangosan beszélnek, de az iPhone-ra letölthető alkalmazás arra is jó, ha csupán párunknak szeretnénk bebizonyítani, hogy igenis horkol, sőt rendszeresen beszél is álmában.

A szerkesztő megjegyzése:

A fentiek ingyenes alkalmazások, de emellett természetesen a fenti kifejezésekre rákeresve bizonyára mindkét rendszerre több tucat hasonló, ingyenes vagy fizetős alkalmazás fellelhető.