A Hold és az egészség. Összefügg?

Zsír, olaj, virág napok – levegő napok (Ikrek, Mérleg, Vízöntő)

A növények ehető virág részei és jó minőségű olajok alkalmazása ajánlott – belsőleg és külsőleg is. Akár teaként: hibiszkusz, mályva, bodza stb. A mirigyekre jó hatással vannak a virágrészek. A nyirokmasszázs nagyon hatékony.

Ikrek: A váll, a karok, a kéz, és a tüdő kap nagyobb hangsúlyt. Konyhában vagy sportolás különösen vigyázzunk a kezünkre, karunkra és a vállunkra. Ezeken a napokon szelesebbek, ügyetlenebbek lehetünk, és könnyen megvághatjuk, megránthatjuk magunkat, vagy könnyebben kiesik a kezünkből minden. Különösen növő Holdnál a műtéteket kerüljük a fenti területeken, előzzük meg a baleseteket.

Időjárás, frontérzékenység is gyakoribb lehet, illetve lehet oka annak, ha kissé úgy érezzük, hogy szétestünk. Ha tehetjük, kerüljük ilyenkor a megerőltető, stresszes helyzeteket, és menjünk ki a levegőre. Lélegezzünk mélyeket, és számoljunk háromig, mielőtt beszólunk valakinek. Erősítsük az immunrendszert, a vérkeringést és a mirigyeket növényi kúrával és tisztító kúrákkal. Aki köszvényre, reumára hajlamos, ilyenkor kúrálja.

Mérleg: A csípő, vese, hólyag kap főszerepet ilyenkor, védjük a hidegtől, széltől, huzattól, felfázástól, hideg víztől. Erősítsük az immunrendszert növényi kúrákkal és menjünk nyirokmasszázsra, ha szükséges. Az említett részek műtétje kerülendő, ha lehet. Tisztítsuk a veséket és a hólyagot csökkenő Holdnál teákkal és sok folyadékkal. Növő Holdnál viszont a túl sok folyadék a nyirokrendszerben pangást okozhat vagy ödémához vezethet. Szükség esetén inkább fogyasszunk vízhajtó hatású szereket. Akár igyunk meg egy jó feketekávét, ha szeretjük, kellemes társaság mellett egy kávéházban vagy a színházi büfében.

Vízöntő: Az alsócomb, lábszár, a vénák és visszerek védelme kap főszerepet. Akinek gondja van a visszerekkel, ilyenkor kímélje és polcolja fel a lábát, ne álljon sokat egy helyben, ha lehet, és ne ilyenkor menjen hosszabb városi sétára, túrára vagy hosszú távú repülőútra. Erősítsük a mirigyeket és az immunrendszert általában növényi kúrával vagy nyirokmasszázzsal. A visszérműtétet jobb máskorra tervezni.

Szénhidrát, levél napok – víz jegyek (Rák, Skorpió, Halak)

A növények levél részét és a szárakat fogyasszuk teának, kúrákhoz és étkezéshez, illetve a jó minőségű szénhidrátokat. Kerüljük a rossz szénhidrátokat és a káros, függőséget okozó szereket általában.

Rák: A mellkas, epe, gyomor, máj viszi a prímet. Ne terheljük meg nehéz ételekkel és káros szerekkel, főleg függőséget okozó szerekkel: alkohollal, dohányzással, gyógyszerekkel. Ha idegesek vagyunk, igyunk inkább egy nyugtató hatású gyógyteát, és ne a gyógyszer után nyúljunk. Ha nagyon nem vagyunk jól, menjünk inkább lelki tanácsadásra vagy beszélgessünk el valakivel, akivel őszinték lehetünk. A lelki terápiák segíthetnek oldani a feszültséget és legyőzni a pszichoszomatikus problémákat, ami ilyenkor főleg a gyomrot és a májat vagy az epénket célozza.

Csökkenő Holdnál tisztítsuk az emésztőrendszert böjttel és tisztító teákkal, főleg az epét, májat. Akinél a reuma gondot okoz, ilyenkor jó kezelni. Az emésztés megterhelése vagy az idegesség ilyenkor akár hányáshoz is vezethet. Engedjük el, ami ki akar jönni…

Skorpió: A nemi szervek, húgyutak védelme ilyenkor fontos. Gyógyító ülőfürdő hasznos lehet. Várandósok, főleg növő Hold és holdtölte idején nagyon vigyázzanak magukra, ne terheljék meg magukat, mert az könnyen vetéléshez vezethet. Védjük az idegrendszert és foglalkozzunk a lelkiekkel. Gyakran a lelki terápiák vagy a spirituális módszerek segítenek megoldani a problémáinkat, pszichoszomatikus betegségeket, vagy felismerni idő előtt a kialakulóban lévő betegségeket. Kerüljük a káros, függőséget okozó szereket, nehogy olyat tegyünk a hatása alatt, amit később megbánunk.

Halak: A lábfej, a lábujjak vannak fókuszban, vigyázzunk a lábunkra, nehogy odacsukjuk vagy sérülés érje. A műtétet, ha lehet, kerüljük el. Ha dagad a lábunk, tornával vagy vízhajtóval, nyirokmasszázzsal próbáljuk meg leküzdeni. Erősítsük az idegrendszert, a lelki terápiák ilyenkor is könnyebben segítenek. Kerüljük a káros, függőséget okozó szereket. Mint a legtöbb vizes jegy esetén, a lelki és spirituális terápiák hatásosabbak lehetnek a gyógyszereknél.

Babusáné Gazdik Ágnes
Öko-Piac-Tér.net

Próbálja ki Ön is Holdnaptár szolgáltatásunkat!

Ha szeretne még olvasni a Holdhoz fűződő kapcsolatunkról, ajánljuk figyelmébe az alábbi cikket:

Kerti munkák tavasszal – segít a holdnaptár