Ha akarja, ha nem, az 5G bejön a lakásába

Éppen most tartják az 5G mobil technológia veszélyeivel és az ellene való védekezéssel foglalkozó nemzetközi konferenciát, amelyet online közvetítésben (angolul) mi is követhetünk. Az 5. generációs, vezeték nélküli adatátvitel itt van már az „előszobánkban”, és a világ úgy lép ebbe az új korszakba, hogy előzőleg nem győződött meg annak ártalmatlanságáról.

A fenti állítás nem túlzás, hiszen 2019 februárjában az amerikai szenátus előtti meghallgatáson az érintett iparág képviselői kénytelenek voltak elismerni, hogy az 5G-vel kapcsolatban eddig nem végeztek biztonságossági vizsgálatokat, és nem is terveznek ilyeneket. Eközben egyre több független kutatás jut arra a következtetésre, hogy a vezeték nélküli technológia kárt okoz az élővilágban, és az emberre is veszélyes.

Globális emberkísérlet?

Az érdekelt ipari lobbi azonban világszerte máris hozzáfogott az 5G antennák telepítéséhez. Hazánkban a hírközlési és média hatóság az idén őszre tervezi az 5G-hez szükséges frekvenciasávok értékesítését. Két nagy mobilszolgáltató tavasszal működési teszteket végzett, amelyekkel az okostechnológia 5G-vel kihasználható előnyeit próbálta érzékeltetni (pl. az önvezető autóknál).

Pénz beszél… Tulajdonképpen egy olyan globális emberkísérletnek vagyunk tanúi és elszenvedői, amelyről nem kérdeztek meg bennünket, és amelyre nem adtunk felhatalmazást, állítják az 5G-vel foglalkozó nemzetközi konferencia szervezői. Hogy mit jelent mindez a gyakorlatban? Sok millió antenna, „kis” adótorony kerül majd szinte minden házba vagy a közelébe. Ezek olyan sugárzást bocsátanak ki, amely – független vizsgálatok sokasága szerint – rákot, meddőséget, DNS-károsodást stb. okozhat, és különösen nagy veszélyt képvisel, a legnagyobb kockázatot jelenti a gyerekek számára.

Hamarosan többet írok ezekről a független vizsgálatokról.

Kürti Gábor
természetgyógyász, akupresszőr
Tel.: +36 (30) 996-2787
Honlap: https://kurtigabor.com
Gyógyszer nélküli egészség Facebook csoport

Ha érdekli a téma, ajánljuk figyelmébe az alábbi cikket:

Ne tartsuk éjjelente a hálószobában a mobiltelefont!