Tanácsadóink

A tanácsadó: Weixl-Várhegyi László

Tanácsadó adatai | Én is kérdeznék | Tanácsadók

 
Ajánlott táplálék-kiegészítők
2009.04.01. 22:02A kérdés:

Kedves László!Korábban válaszolt az ekcéma-szoptatás témakörben nekem. Még kérdéseim lennének: Az Ön által ajánlott tablettákat (Acidophilus, Chlorella alga, Spirulina alga, C komplex, B komplex, Omega 3) mennyi ideig ajánlatos szedni? Hónapokig?Másik kérdésem az lenne, hogy az ezüstkolloidból Ön napi 1x 50 ml-t ajánlott zubogtatni majd lenyelni. Akkor az azt jelenti, hogy kb. 10x 1 percig lehet 5 ml-t? Mert kb. ennyit lehet egyszerre.KöszönettelF. Erika

A tanácsadó válasza:

Kedves Erika!
Amiket ajánlotam, azokat folyamatosan kell szednie, azaz, minden nap!!! Nemcsak Önnek, hanem mindenkinek, mert a mai táplálékaink már nem tartalmaznak annyi nyomelemet és vitamint, amelyek a környezeti ártalmakkal terhelt szervezetünk egészségesen tartásához elegendőek lennének! Én már 21 éve szedek még az Önnek ajánlottnál is többet, minden nap!
Az 50 ml, az 5 cl, tehát egy kis kupicával ( vannak likőrös poharak, amnelyekn a 3 cl és az 5 cl be van jelölve. Ez elfér a szájában és azt kell 10 percig zubogtatni, naponta egyszer!
Üdvözlettel: W-V.László

Alamecet
2009.04.01. 12:08A kérdés:

Tisztelt László!olvastam az almaecet jótékony hatásairól. vajon valóban olyan jótékony mitn írják vagy épp az ellenkezője az igaz?

A tanácsadó válasza:

Kedves Jollies!

Az almaecet fogyasztható a B-s és AB-s vércsoportúaknak, de sajnos az A-soknak és a O soknak is árt!!! Azért mert az egyik embernek használ, nem lehet általánosságban rámondani, hogy mindenkinek jó. Vannak az almaecet helyett más, sokkal hatásosabb és mindenki által fogyasztható szerek. Ilyen az aszkorbinsav, amely a neve ellére lúgosít és nem savasít! Napi 14.000.-mg-ot ( egy púpozott teáskanál) szedjen belőle úgy, hogy beleteszi egy liter tiszta vízbe, vagy lébe és abból kortyolgatva úgy igyon napközben, hogy 17 órára fogyjon el.

Egyébként én senkinek sem javasolok semmiféle ecetet, még almaecetet sem, mert amire azt szednék, az helyett vannak sokkal jobb módszerek is. Már megint valaki lusta, életmódot változtatni, táplálékkiegészítőket szedni, helyesen táplálkozni, s inkább szed valami olyan szert, amitől azt hiszi, hogy megszűnnek a problémái.

Az almaecetnek a hatása pszichés eredetű, mert ha valamiben nagyon hiszünk, akkor az használ akkor is, ha valójában árt. A felmagasztalt csodaszereknek a hatása csak időleges, mert a hit alább szokott hagyni és onnantól kezdve az anyagi hatás érvényesül.

Üdvözlettel: W-V.László

Vércsoportos fogyókúra
2009.04.01. 11:39A kérdés:

Üdvözlöm! O RH pozitív vércsopot-tal milyen fogyókurát javasol? Eddig szinte minden "divatos" ajánlatot kipróbáltam-eredménytelenűl- de azt kell mondanom én vagyok az aki még a víztől is hízik. Válaszát köszönöm: Eszter

A tanácsadó válasza:

Kedves Eszter!

Ha valaki a víztől is hízik, akkor rosszul működik a pajzsmirigye, s ez Magyarországon nem rendkívüli dolog, mert nics szerves jód az ételeinkben, mivel nincs a talajban sem. Spirulina és Chlorella algák napi rendszeres szedésével lehet ezen segíteni. Van aki csak ezektől le tudott fogyni 10 kg-ot.
Minden fogyókúrázónak szednie kellene a Chromium Max-ot, mivel ez a kelátos nyomelem felel a szénhidrát anyagcserénkért.

Vércsoport szerint kellene szigorúan táplálkoznia, de ezen belül is kerülnie kellene a húsokat, állati zsírokat, tejet, tejtermékeket, margarint és mindent, ami margarinnal készült. Rendszeresen kellene használnia az ételhez illő, szénhidrát anyagcserét jobbá tevő fűszereket ( szegfűszeg, fahéj, gyömbér, kurkuma, oregano,kömény, majoranna, stb).Aki a vércsoportja szerint táplálkozik, az akár sovány, akár kövér, a magasságához és csontozatához képest arányos termetű és súlyú lesz

Ha megveszi a bioboltokban kapható "Bőrápolás, bőrgyógyítás" című kiadványomat (világoszöld borítójú A5 méretű), abban megtalálja a negatív kalóriát tartalmazó ételek listáját. Persze ezeket is a vércsoportja szerint kell fogyasztania. Ezekből minél többet eszik, annál jobban fogy, ugyanis azért negatív kalóriájúak, mert több energiát vesz el a szervezettől a megemésztése, feldolgozása, mint amennyit bevittünk vele.

A másik fontos a mozgás! Kellene kocognia(napi 3-5 km), lépcsőn járnia ( napi 40-50 emeletnyi, kerékpároznia (napi 20-25 km), vagy hanyattfekvésből, tarkóra tett kézzel napi 400 felülést kellene megcsinálni, úgy, hogy a könyökeivel érintse a térdeit. Kellene ugróköteleznie is, vagy guggolnia, egyenes háttal, 10x10-es szériában.

Szednie kellene a Nature Care indiai ayurvédikus rostos béltisztítót, napi egy púpozott evőkanállal étkezés előtt fél órával és 7 dcl desztillált vízzel. Ha egy dcl vízzel lemegy, a maradék 6 dcl-t akkor is meg kell innia. Ez mellet kellene szednie étkezés előtt, napi 3x2 Acidophilust is.

Cukor helyett, csak steviát, vagy xilitet használhat, de jó lehet a Glukonon is, vagy ritkán a fruktóz is.

Ha van viszoinylag friss vérlelete, akkor felkereshetne a rendelőmben is,ahol pontosan fel tudnám mérni az állapotát és meg tudnám mutatni azokat a zsírégető pontokat, amelyekt rendszeresen masszírozva sokat tehetne a fogyása érdekében.

Van tehát tennivalója bőven. Ne feledje: Ön helyett senki nem tud lefogyni! Tehát Önnek kell megtennia mindent a normális testsúly eléréséért. Remélem nem cigarettázik és nem kávézik!

Üdvözlettel: W-V-.László

Zöldség-lé, gyümölcs-lé készítés egy kis táplálkozás
2009.03.30. 18:36A kérdés:

Kedves László! Köszönöm részletes válaszát a vércsoportos táplálkozással kapcsolatosan, pontosan ráérzett, hogy ennyire aprólékos választ vártam. A gépjavítással kapcsolatos hasonlat nem jó, mivel a szerelő helyett nem akarom megjavítani az elromlott gépet, de itt a táplálkozással kapcsolatban szeretném megérteni az alapokat, s bizony kételkedem addig, amíg nem értem.Más: milyen lényerő gépet javasol, almalevet szeretnék késziteni a három napos máj- és epetisztításhoz, vagy jó az is, ha lereszelem az almát és kinyomom a levét? Üdv:Marcsi

A tanácsadó válasza:

Kedves Marcsi!
Számunkra a táplálék az üzemanyag! Egy autó is elmegy kevesebb oktánszámú benzinnel, vagy rosszabb nminőségű gázolajjal is, csak nem lesz olyan nagy a teljesítménye, előbb elromlik, többet kell szervízbe hordani és rövidebb lesz az élettartama. Mi is így működünk! Ha rossz a táplálékunk, azaz az üzemanyagunk, akkor mi is rosszabbul "működünk", előbb "meghibásodunk", vagyis megbetegszünk, többet kell "szervízbe" (orvoshoz) járni és rövidebb lesz az élettartamunk, azaz kevesebb ideig élünk. A jó üzemanyag számunkra, ha a vércsoportunknak megfelleően táplálkozunk, helyes ételtársítással, helyes étkezési sorrendben, lehetőleg bio élelmiszereket fogyasztva és azokat is lehetőleg nyersen. Főzni csak azokat kell, és azokat is lángon, és nem elektromos berendezésekkel, amelyeket nyersen nem szabad fogyasztani ( hüvelyesek), vagy lehet, de hosszú ideig kell áztatni( gabonafélék).
A leveket akkor lehet tisztítókúrára felhasználni, ha azok szűrtek, azaz tényleg tiszták. Ha nincsenek leszűrve, akkor csak tápláléknak tekinthetők, mégpedig finom és egészséges tápláléknak.
Kúrára lehet úgy is, ahogy leírta: lereszelni, majd kinyomkodni, de ezt is szűrni kell. Ez nem igazán jó, mert sok értékes lé benne marad az adott gyümölcsben, vagy zöldségben.
Van olyan húsdarálóhoz hasonlító gép, amely asztalra szerelve tekerhető és nagyon tiszta levet ad, csak komoly fizikai erő kell hozzá. Ezt is szoktam használni. Jó mert nem kell hozzá áram, csak fizikai erő, de egy nő is tudja használni, csak jó erős asztal kell hozzá, amelynek a lapjára felszorítjuk.

Van olyan, amelyik a paradicsom passzírozóhoz hasonlít. Az is jó még levelekben lévő levek kinyerésére is. Búzafűből, zellerlevélből is lehet leveket készíteni vele.
Van olyan, mint az átlagos gyümölcscentrifuga, ahol az egyik dobozába megy a rostanyag, a másik dobozába a lé. Ez nem csinál tiszta levet, s ezt a levet gézen át kell szűrni, s érdemes a rostos részt is kinyomkodni, krumplinyomóval.Ilyenem is van, de ritkán használom. Nagyon sérülékeny a szűrőlemeze.
Van olyan prés is, mint a szőlőprés, csak kisebb változatban. Ezzel nagyon jó leveket lehet nyerni, de az elejét ennek is szűrni kell. Nyáron a szabadban használom, mert egy kicsit fröcsköli is a levet és sokat kell utána takarítani.
A legjobb centrifuga az amelyik a ruha centrifugához hasonlít, csak konyhai méetben van. Ennél az adott zöldséget, vagy gyümölcsöt a centrifuga alján lévő éles dörzsfelület koptatja, reszeli kis méretekre és a pőrgő dob falára kerülve úgy ki lehet nyerni a levet, hogy a rostos rész olyan száraz lesz, hogy szinte meg lehet gyújtani. Ennél is kerülhet zaccos rész a lébe, ezért ezt is át kell szűrni, de ehhez már elég egy műanyag teaszűrő is. Nekem is van ilyen cntrifugám. Addig kerestem, amíg egy bizományos boltba rá nem leltem. Bolgár gyártmány, de már 18 éve kiválóan működik.
Ha jót akar venni, akkor több helyen is meg kell nézni, hogy milyeneket árulnak.
Ha eljön szombaton (4-én) a Herba Házba, akkor ott tudok mutatni jókat is. Érdemes elmenni vegetáriánus klubokba, vegetáriánus fesztiválokra, előadásokra, mert olyan helyeken több árus is különböző portékákat árul ezekből a lényerő szerkezetekből.
Üdvözlettel: W-V.László

Felfújt has, gázosodás
2009.03.29. 20:59A kérdés:

Irodai munkát végzek, napi 8 órát ülök. Most már mindennapos problémám, hogy nap végére úgy érzem magam (hasam), mint akit felfújtak, sőt ez még a reggeli felkelésnél is jelentkezik. Többször felállok, sétálok, mindennap min. 1,5 folyadékot iszok, hetente 2 alkalommal sportolok is (sajnos többszöri alkalomra nincs lehetőségem a munkám miatt). Ez a felfúvódás nagyon zavar, már nem egyszer fájt is a hasam. Mit tanácsol, mit tehetnék még? Köszönöm válaszát, segítségét!

A tanácsadó válasza:

Kedves Mamuka!
Ha nem helyes étkezési sorrendben fogyasztja el a táplálékait, vagy rosszul társítja azokat, akkor azok, már a gyomorban elkezdenek erjedni, rothadni. Sajnos legtöbb ember két lábon járó pálinkafőző, mert alkoholos erjedés ven a gyomrukban és beleikben a rosszul társított ételektől. Főleg ha sok cukros, vagy üres szénhidrátot ( fehérlisztből készült ételek) tartalmaznak az ételei.PÉldául a burgonya és gabona együtt nem jól emészthető (krumplis tészta, burgonya és rizs vegyes köret, sajtos pogácsa, sajtos tészta, stb)
A rossz sorrend miatt meg legtöbb ember mozgó szemetes-kuka, mivel össze vissza eszik mindent. Először eszi a nehezen emészthető ételeket, amelyek sokáig a gyomorban maradnak és az étkezés végén eszik könnyen emészthető ételeket ( süti, gyümölcs, kompót, desszert, stb), s ezek nem tudják megelőzni a gyomor réteges emésztése miatt a gyomorban tovább emésztődő ételeket (zsíros, húsos, olajos ételek). Ilyenkor gázok keletkeznek a gyomorban is, de a belekben is, ha a perisztaltika már a belekbe "terelte" a gyomor tartalmát.
Az is szokott ilyen panaszokat okozni, ha valaki nem használ erjedésgátló fűszereket( szegfűszeg, fahéj, gyömbér, kurkuma, őrölt kömény, őrölt paprika, majoranna, oregano, NaCl, stb), amelyek még nem egészsen helyes étkezés esetén is csökkentik az Önéhez hasonló panaszokat.
Nagy problémát okoz az is, ha nincs elegendő bélbaktérium, azaz rossz a bélflórája (főleg a laktobacillus acidophilusból kell sok!), mert ilyenkor a candida és egyéb más gombák veszik át a "terepet" és a "szerepet" a belekben is ilyenkor temérdek gázat termelnek, amelyek puffadást okoznak. Ilynkor egy két hasizom és guggoló gyakorlat, másoktól hallótávolon kívül és el lehet ereszteni a bélgázokat.
Az Ön ülő életmódja, a bélflóra hiánya, a belek mozgáshiány miatt renyhesége, mind okozhatják a leírt panaszait. Tehát tenni kell elene, mint ahogy azt a fentiekben leírtam.
Még egyet tehet: Reggelizzen mint a király! Ebédeljen, mint a polgár! Vacsorázzon, mint a koldus!
Ezeket az ősi tapasztalatokat a mai kor emberének is figyelembe kellene venni, mert a szervezetünk évezredek óta ugyanúgy működik ma is, és így fog működni ezer év múlva is. A természet törvényeit nem lehet büntetlenül áthágni. Ezt a kínai szervóra is igazolja. A gyomor aktív fázisa reggel 7 és kilenc óra között van. Este ugyanebben az időpontban van a passzív fázisa, tehát ha valaki este eszik sokat és nehezen emészthetőket, akkor úgy jár, mint Ön.
A minimum folyadékszükséglete is kevés! Én pl. napi 3 liter fogyasztok, akkor is ha nem végzek fizikai munkát. Csak tiszta folyadékot (desztilláltvíz, abból készült teák, zöldség- és gyümölcslevek, híg levesek, híg főzelékek), vagy azzal készült italokat fogyasztok.
Csináljon naponta 100-150 felülést hanyattfekvésből, úgy, hogy a kezeit a tarkója alá teszi és felüléskor a könyekeivel érintse meg a térdeit! Ha érzi a puffadást, akkor 15-20 ilyen felülés is megszabadítja a feszüléstől. Ennek nincs helyigénye és az időigénye is kicsi!!!!!!!!!
Csináljon ezüst kolloidos kúrát is, hogy a kandida gombáktól is megszabaduljon. Édesítésre steviát, gyümölcscukrot, xilitet,használjon.
Ne a kifogásokat keresse, hanem a megoldásokat!
Üdvözlettel: W-V.László

A tanácsadó: Weixl-Várhegyi László

Tanácsadó adatai | Én is kérdeznék | Tanácsadók

 

Bejelentkezés

Videó ajánlatunk

Biofizikai állapotfelmérés felsőfokon
A videóhoz kattintson a képre!

Heti horoszkóp

Heti horoszkóp

Hírlevél fel/leiratkozás

Találkozzunk a Facebookon is!

Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés