Tanácsadóink

A tanácsadó: Weixl-Várhegyi László

Tanácsadó adatai | Én is kérdeznék | Tanácsadók

 
Elektromos főzőlap
2017.10.19. 15:43A kérdés:

Bocsánat, még egy gyors kiegészítés az iménti levelemhez: (kondenzátorral) simított egyenáramra gondoltam, ami állandó mágneses teret hoz létre...Üdvözlettel:Miklós

A tanácsadó válasza:

Kedves Miklós!
Az Ön kreativitása dícséretes. Az állandó mágneses tér valóban alkalmas ételek melegítésére!
Üdvözlettel:László

Elektromos ételmelegítő
2017.10.19. 15:34A kérdés:

Kedves László!Érdeklődéssel olvastam az elektromos ételmelegítő eszközökről szóló írását. Eddig gázzal főztem, de válás miatt most olyan lakásba vagyok kénytelen költözni, amelyikben nincs gáz és mivel emeletes, ezért gázpalack sem használható tűzvédelmi okokból benne. Villamosmérnök lévén felmerült bennem, hogy vajon mi lenne, ha egyenárammal hajtanám meg a kerámia főzőlapot (megfelelő teljesítményű egyenirányót beépítve elé). Mágnes tér akkor is van, de legalább nem váltakozó. Ennek élettani hatásáról sajnos eddig nem találtam tanulmányt. Lehet ez egy jó kompromisszum végső elkeseredésemben?(Amúgy ha egyszer újra építkezem, akkor fatüzelésű sparhelt lesz a konyhában, az biztos...:))Megtisztelő válaszát előre is köszönöm.Üdvözlettel: Miklós

A tanácsadó válasza:

Kedves Miklós!
Ha elektromos ellenállással melegít, akkor mindenképpen megváltozik a táplálékban lévő víz struktúrája, ha egyenárammal, ha váltóárammal melegíti. Ezt Dr. Masari Emoto kísérletei is igazolták. Kérem, hogy maradjon meg a váltóáramnál, csak ha leveszi a főzőlapról, vagy kiveszi a sütőből az ételt, akkor, úgy 5-10 percig pihentesse elektroszmog mentes helyen az ételt, hogy vissza tudjon rendeződni az étel víz-struktúrája és utána nyugodtan fogyaszthatja.
Jó étvágyat!

Útifűmaghéj fogyasztása
2017.07.19. 05:43A kérdés:

Jó reggelt,Dr. Úr!!Beszereztem az említett útifűmaghéjjat.Az lenne a kérdésem hogy rá van írva fogyást segít elő viszont az ellenkezőjére törekednék.Még az olvasottak alapján energianövelő hatása is van. A fogyást kellene megállítani.Mit tudna ezzel kapcsolatban mondani.Még nem adtam belőle.Válaszát előre is köszönöm!!!

A tanácsadó válasza:

Tisztelt Asszonyom!
Az útifűmaghéj rendkívül hasznos, mert méregteleníti a teljes emésztő rendszert a szájüregtől a végbélig. Csak úgy szabad használni, hogy egy evőkanálnyit bele kell tenni fél liter desztilláltvízbe, s abban jól el kell keverni, majd meg kell inni.
A megivással kapcsolatban azt kell tudni, hogy ha étkezés előtt közvetlenül fogyasztjuk, akkor nem változtatja meg a testünk súlyát. Ha viszont étkezés előtt fél órával fogyasztjuk el, akkor fogyasztó hatása van a testünkre. Ha hízni szeretnénk, akkor viszont étkezésünk befejeztével kell elfogyasztani. Mindhárom esetben ugyanúgy méregteleníti az emésztő rendszerünket.
A biztonság kedvéért jegyzem meg, hogy ha valaki nem elegendő folyadékkal fogyasztja, akkor besülhet a beleibe és elzáródást is előidézhet. Inkább tehát fél liternél több legyen a folyadék, mint kevesebb.
Az útifűmaghéj készítmények közül legjobb a Nature Care névvel forgalomba hozott indiai, ayurvédikus energiákkal kezelt útifűmaghéj, mert így energiával kezelten még hatásosabb és hasznosabb a szervezet számára.
Tisztelettel:'Dr.Weixl-Várhegyi László természetgyógyász

Hashimoto szindróma
2017.05.28. 23:44A kérdés:

Kedves Doktor Úr!Szeretnék kérdezni a Hashimoto betegséggel kapcsolatban. Németországban élő barátnőm szenved ebben a betegségben. Valóban nem gyógyítható ez a betegség? Ha igen, hogyan lehet a legminimális

A tanácsadó válasza:

Kedves Kérdező!
Vajon miért nem a beteg fordul hozzám tanácsért? Így áttételesen nem biztos, hogy jó terápiát lehet adni. Tisztelet, hogy aggódik a barátnőjéért. Meg akar-e gyógyulni a barátnője? Képes-e megtenni mindent a gyógyulása érdekében? Ne legyen betegség tudata egyiküknek sem, mert akkor nincs gyógyulás a legjobb terápia mellett sem. Bíznia kell a gyógyulásban, még akkor is ha a hivatalos orvoslás ezt a betegséget gyógyíthatatlannak tartja!
Nem gyógyíthatatlan a betegség! Ez egy autoimmun betegség, amely az eddigi helytelen életmódja, helytelen táplálkozása és a környezeti ártalmakkal szemben való védekezés elmulasztása miatt alakul ki mindenkinél. A táplálkozás önmagában is előidézheti, ha húst és tejet tejterméket fogyaszt, valamint mikrózott ételeket, italokat fogyaszt, vagy nem a vércsoportja szerint táplálkozik. Jó lenne látnia vérképét. Különösen érdekelnek a szervezetének, vérének a TSH, vas, magnézium, szelén, szintjei és a B6 és B12 vitaminok szintjei és felszívódásai, mert egy kezdeti stádiumban lévő Chron betegség miatt is kialakulhat, amelyet viszont a táplálékok glutén tartalmai okoznak! Kellene a teljes gluténmentesség is. Ilyenkor a tojás is tiltott étel, mert a végbélben és szigmabélben, valamint a vastagbél alsó szakaszaiban az állati fehérjéket lebontó bélbaktériumok toxinokat is termelnek a lebontáskor, míg a növényi táplálékok lebontásakor nem keletkeznek ilyen toxinok, amelyek megmérgezik az egész immunrendszert és ezért is lett autoimmun beteg!
Ha a barátnője korábban itthon élt, akkor nagyon valószínű, hogy nem fogyasztott napi szinten algákat, mert Magyarország talajai jódhiányosak és a jódot nem szervetlen jóddal, meg szervetlen jódozott sókkal kell pótolni, hanem szerves jóddal, amelyet az algák tartalmaznak. Valószínű, hogy 0-s, vagy A-s a vércsoportja, mert ezeknél fordul elő gyakrabban, a B-seknél is előfordul, de jóval ritkábban, míg az AB-sek között csak elvétve lehet találni hasonló betegeket (csak akkor ha csirkehúst, libahúst, kacsahúst, vadhúst és disznóhúst fogyasztanak!).
A pajzsmirigy akkor működik megfelelően, ha legalább napi 3000 mg algát fogyaszt naponta egy felnőtt, de az algát étkezés előtt 15-20 perccel kell bő folyadékkal bevenni. Különösen a Chlorella alga a megfelelő, amely algaféle a mérgeket és nehézfémeket is kivezeti a szervezetből és ezáltal erősödik az immunrendszer és gyorsul a gyógyulás. Én több mint 20 éve ezzel az algával és ilyen dózisban gyógyítom a pajzsmirigy alulműködéses és a pajzsmirigy túlműködéses betegeket.
Valószínű, hogy már kap L-Thyroxin-es kezelést is a barátnője, de annak a dózisát a javulásnak megfelelően csökkenteni kell, de ehhez többször kell vérvizsgálatra mennie.
A komplex életmódváltással kapcsolatban olvassa el a másoknak írt válaszaimat is, mert abból is sokat lehet tanulni, mert azt remélem nem várja el tőlem, hogy most egy könyvet írjak ezzel kapcsolatban Önnek. Kaphatóak az ezzel kapcsolatos irományaim, de van vagy 50 órányi előadásom a You Tube-on is és azokból is kaphatnak ismereteket a megbetegítő életmód megváltoztatásához.. Ha tudnak, keressenek meg régebbi és frissebb vérképekkel, hogy komplex terápiát tudjak adni a teljes gyógyuláshoz. Egyik rokonomat, aki szintén Németországba emigrált és gyógyítottam meg a Hashimoto betegségből. Van tehát remény a teljes gyógyulásra, csak meg kell változtatni ezt a betegséget előidéző életmódját, mert a változtatás nélkül nincs gyógyulás. Első a desztilláltvíz ivása és azzal kell készíteni minden ételét és italát. Sózásra csak patikai tisztaságú sót használjon és viszonylag sósan étkezzen, főleg most nyáron. Dobja ki a mikrót, sé ne használjon Wi-Fi-t dect telefont, indukciós tűzhelyet és mobilt csak EMF harmonizálóval használhat, de alkalmanként csak 20-30 másodpercig. Legjobb lenne mindig vezetékes telefont használnia és a netre is vezetékes rendszerrel csatlakozzon fel. Ezekkel kapcsolatban többet megtudhat a www.foldelnijo.hu oldalakról.
Remélem, hogy tudtam segíteni.
Tisztelettel: ’Dr.Weixl-Várhegyi László természetgyógyász

Szénhidrátok szükségessége
2017.03.25. 08:02A kérdés:

Tisztelt Várhegyi Úr!Szükségünk van a szénhidrátokra? Miért? Betegségben diéta részeként kihagyható?Köszönettel

A tanácsadó válasza:

Kedves Kérdező!
A kozmosz üzemanyaga a hidrogén, hiszen hidrogén fúzió zajlik központi csillagunkban, a Napban is. Szervezetünk 70%-át víz alkotja, ami ugye két hidrogénatom és egy oxigén. A szén és hidrogén alkotja a szénhidrogéneket. A szénhidrogén tartalmú táplálékainkból a szén elhasználódik a légzéssel, hiszen oxigént lélegzünk be és széndioxidot lélegzünk ki. A hidrogén pedig egyben testünk kozmikus üzemanyaga. Ősi mondás, az is, hogy ami lent az fent is, teháét ami a Napoban és a kozmoszban zajlik, az zajlik bennünk is, s ezért szükségünk van a szénhidrogénekre a szervezetünknek, ha élni és tevékenykedni akarunk. A hosszútávfutók frissítő állomásain is szőlőcukrot osztogatnak, amely azonnali energiát ad a futóknak. A szőlőcukor is széndioxi, de diszaharid, azaz kétfokozatú cukor, amely könnyen hasznosul, mert azonnal felszívódik. A többfokozatú cukrok, a poliszaharidok előbb lebontásra kerülnek és ezért megterhelik az anyagcsere folyamatainkat. A gabonafélék is magas szénhidrát tartalmúak és ha túl sokat fogyasztunk belőlük, akkor azok is megterhelik a szervezetünket, melyből aztán elhízás, cukorbetegség és egyéb anyagcsere betegségek alakulnak ki (gluténérzékenység). A szénhidrátokat a fizikai mozgással el tudjuk égetni és akkor fogyaszthatunk belőlük többet is. Ha viszont nem mozgunk eleget, akkor a viszonylag kis szénhidrát bevitellel is elő tudjuk idézni az anyagcsere betegségeinket. Mértékkel kell tehát fogyasztani a szénhidrátokat, de nemcsak azokat, a zsírokat, fehérjéket, stb. is. Tehát diéta részeként is fogyasztani kell a vércsoportnak megfelelő szénhidrátokat, csak mértékkel és helyes ételtársítással, helyes étkezési sorrendben. Remélem már megértette, hogy nem hagyható ki a szénhidrát s mindennapi táplálkozásból diéta esetén sem!!! A legtöbb ember nem veszi figyelembe sem a vércsoportoknak való megfelelőséget, sem az étkezési sorrendeket, sem az ételtársításokat és ezért téveszméket kreál, ami alátámasztanak a hasonlóan tudatlanul írt " szakcikkek " és birkásítják azokat akiket csak tudnak. Sajnos azért nem veszik ezeket figyelembe, mert a gyomor uralja a a tudatukat ( agyukat) és nem a tudatuk ( agyuk) uralja a gyomrukat. Röviden csak így tudom megválaszolni a kérdését, de ha eljön hozzám konzultációra, vagy előadásra, akkor részletesebben és tudományosabban is el tudom magyarázni. Legközelebb április 9-én vasárnap 10 órától tartok előadást a Bijó Egészségközpontban, Bp.XIII. ker Róbert K.krt.96-98. szám alatt
Tisztelettel: 'Dr.Weixl-Várhegyi László népi-, alternatív- és természetgyógyász

A tanácsadó: Weixl-Várhegyi László

Tanácsadó adatai | Én is kérdeznék | Tanácsadók

 

Bejelentkezés

Hírlevél fel/leiratkozás

Videó ajánlatunk

Biofizikai állapotfelmérés felsőfokon
A videóhoz kattintson a képre!

Heti horoszkóp

Heti horoszkóp

Eseménynaptár (ma és holnap)

Találkozzunk a Facebookon is!

Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés