Tanácsadóink

Weixl-Várhegyi László

Választhat az alábbi lehetőségek közül vagy lejjebb görgetve elolvashatja a tanácsadóhoz érkezett korábbi kérdéseket, ill. az azokra adott válaszokat – amennyiben azok publikusak.

Fogtömés, evés előtt víz-ivás.

A kérdés

Tisztelt Várhegyi Úr! Tudna nekem fogtömésre jó időpontot ajánlani? Mi alapján határozható ez meg, mit kell a holdnaptárban figyelembe venni, hogy tartós legyen a tömés? Még valami: a táplálékkiegészítők közül azokat amelyeket közvetlenül étkezés kezdetekor kell bevenni, mi a helyzet azzal, hogy közvetlen étkezés kezdetekor már ne igyunk? ilyenkor több kapszulánál több dcl is lemegy. Köszönöm válaszát előre is. Tisztelettel: L. Szilvia

A tanácsadó válasza

Kedves Szilvia!
Minden egyes fogunk bizonyos belső szervekkel van kapcsolatban. Ezeknek a szerveknek vannak asztrológiai értelemben működési ciklusaik. Ezektől a ciklusoktól függ a hozzájuk tartozó foggal kapcsolatos minden tevékenység. Például a gyomor aktív fázisa reggel 7 és 9 óra között van, s ilyenkor nem szabad a gyomorhoz tartozó fogakat tömetni. Viszont a passzív fázisa este 19 és 21 óra között van és ilyenkor kell a gyomorhoz tartozó fogakat tömetni, ha rendel ilyenkor a fogorvos. Ha kihúzzák a fogat, akkor megszűnik a kapcsolat és meggyógyulhat az adott rossz fog miatt, vagy tömetlen fog miatt irritált szerv. Nagyon fontos a fogíny állapota is. Egyébként nem kell ennyire lebontani a fogtömés időpontját. AKKOR JÓ A FOGTÖMÉS, HA FOGAD A FOGORVOS ÉS AZT JÓL CSINÁLJA! A viccet félretéve a fogbeteg ha lehet olyankor jelentkezzen be a fogászatra, amikor a Hold ár-apály hatása van az adott Föld-részre. Ezt a Meteorológiai Intézet tudja, csak meg kell tőlük kérdezni. Nem kell ebből akkora problémát csinálni, mert mi van, ha két fogat is tömni kell és az egyiknek a reggel 7 óra jó, a másiknak a délután 5 óra?
A másik kérdéssel kapcsolatban pedig az a fontos, hogy inni mindíg étkezés előtt igyunk, vagy az étkezés legelején. Tehát ha egy-két deci vízzel szedi be az étkezés előtt beszedendő táplálék kiegészítőt, akkor az a folyadék nem sokáig marad a gyomorban, nem hígítja fel a gyomornedveket, és ezért lehet kakaót, vagy teát is inni étkezés elején, meg ezért lehet levest is enni a főétkezés előtt. Viszont ha már elkezdődött az emésztés, akkor már nem javasolt inni, mert akkor a felhígított emésztőnedvek rosszul emésztenek és rosszul emésztetten kerül a belekbe az elfogyasztott étel, amely sajnos további problémákat idéz elő a belekben és a bevitt táplálékok hasznosulásával kapcsolatban.
Remélem a leírtakkal tudtam segíteni a döntéseinek meghozatalában.
Üdvözlettel: 'Dr.Weixl-Várhegyi László

Mágneses lepedő, földelő lepedő.

A kérdés

Kedves Doktor Úr! A mágneses lepedőt használhatom úgy is, hogy a földelő lepedő alá teszem? Így is hatásos, csak mert így nem mozdulna el? A fahéjt 0 vércsoport használhatja? Ön azt írja szegfűszeget használ helyette.Köszönöm. Üdvözlettel: Kiss János

A tanácsadó válasza

Kedves János!
Ha a földelő lepedő réz-szövetből van és mivel a réz nem mágnesezhető, akkor nyugodtan használhatja úgy, hogy a földelő lepedő alatt van. Ha viszont a földelő lepedőben van mágnesezhető fém, akkor csak a lepedő fölé teheti, úgy, hogy rögzít rá olyan kötőket, kapcsokat, melyekkel meg tudja gátolni az elmozdulást akkor is, ha az van felül.
A fahéjat a 0-ás vércsoport is használhatja. Korábban ezt én is tévesen tudtam, fordítási hiba miatt. Én is 0-ás vagyok de a szegfűszeget jobban szeretem, de azért használok fahéjat is, csak nem olyan sűrűn, mint a szegfűszeget. Mindkét fűszer segíti a hasnyálmirigyet abban, hogy szét tudja választani a táplálékok fehérje tartalmát a szénhidrát tartalmától, s ezt teszi még a gyömbér is és a majoranna is. Ezekkel a fűszerekkel lehet gyógyítani a cukorbetegséget és ha még valaki nem cukorbeteg, akkor javasolom, sűrűn használni minden étkezésnél valamelyiket, s akkor a hasnyálmirigy nem lesz túlterhelve, s nem alakul ki a cukorbetegség!
Üdvözlettel: László

Mágneses lepedő, derékalj

A kérdés

Kedves Doktor Úr! Kérdéseim a következők: A foldelnijo.hu oldalon a földelő lepedő megvétele elegendő e valóban az alváshoz az elektroszmog semlegesítésére? (az Elektrosokk című műsorban, Gyürüsi Úr által ajánlott) Mágneses derékaljat sajnos nem kaptam olyat sehol amiben mágnescsíkok adják a mágnesességet. Egyiket sem találtam megfelelőnek: valamiben nem egy irányba néztek a csíkok, a másikon nem volt az északi irány jelölve. Nincs is választék, 1 féle van amit megfelelőnek találok a neve MPH és 160 darab 800 gauss erősségű mágnes van benne, de az anyaga ennek műszálas és félek, hogy elmozdulna, csúszkálna a forgolódásnál. Itt szeretném megjegyezni, hogy a viszaolvasott válaszaiban néhány évvel ezelőtt azt ajánlotta amiben elszórtan vannak a mágnesek és nem azt amiben mágnescsíkok vannak. Köszönöm a múltkori válaszát, további sikeres munkát és Boldog új évet! Üdvözlettel: Kiss János

A tanácsadó válasza

Kedves János!
A földelő lepedő a térben lévő elektomágneses, digitális, stb sugárzáokkal szemben véd, ha helyesen van leföldelve. Valóban ne vegyen olyan derékaljat, vagy lepedőt, ha az mágneses és nincs rajta bejelölve, hogy melyik résznek kell a fej alatt lennie.
Ne féljen a műszálastól, mert azt lehet rögzíteni kapcsokkal gumival, s nem azon kell feküdni, hanem az arra tett lepedőn!! Mindegyik mágneses lepedő jó, ha azon be van jelölve a fejrész és ha mellétesz egy iránytűt, akkor annak az Észak-iránya a kijelölt fejrész felé mutat. Régebben voltak problémák ezekkel, de most már jobban oda figyelnek a gyártók. Az odafigyeléseik ellenére én mégis javasolom, az iránytűvel való ellenőrzést a megvétel előtt!

BUÉK egyben Önnek is és a Kedves Családjának! https://www.youtube.com/embed/_LpMB1OZ53g?feature=player_detailpage" frameborder="0" allowfullscreen>&autoplay=1

Üdvözlettel: László

B3 vitamin

A kérdés

Kedves László! Olvastam, hogy a b3 vitamin csökkentheti a nem melanómás bőrdaganatok számát. Ezt a vitamint nagy dózisban, napi 2-szer 500 mg kellene fogyasztani, kiegészítve a többi b vitaminnal,cinkkel,szelénnel, algákkal. Mivel nálam fenn áll a bőrrákra való hajlam, sajnos több aktinikus keratózis is van az arcomon, leveszik,de új nő helyette, hiába kerülöm a napot, hiába még télen is a fényvédő krém, mindig kiújul. Mivel a b3 vitamin vízben oldódik, nem tárolja a szervezet. Mégis megkérdezem, hogy ön szerint ez nem káros-e? Vesékre, májra, stb.Vannak persze mellékhatásai, hasmenés, órákig tartó arcpír, de ezek idővel elmúlnak,ahogy hozzászokik a szervezet.Mi a véleménye, tartósan szedhetem-e napi 2-szer 500 mg/ nap, vagy 1-szer 500 mg/ nappal kezdjem. Gondoltam arra is, hogy csak tavasztól-nyárig szedném, mikor a legnagyobb az uv sugárzás. Szedek még ezen kívűl lipokint, és antaxantint is,sok c vitamint. Csak 42 éves vagyok,szeretném megelőzni a nagyobb bajt!Köszönöm válaszátTisztelettel:Vargáné

A tanácsadó válasza

Kedves Vargáné!
Elzsör is arra kérem, hogy ne programozzon be magának semmilyen betegséget! A bőrrákra való hajlamot sem!!! Ha valaki sokat foglalkozik ilyenekkel, akkor megvalósítja magának a betegséget, és minden csodaszer ellenére az meg is valósul!!! Kérem törölje az agyából, a gondolkodásmódjából a megbetegítő programokat, gondolatokat!!!
A B-vitaminokat csak komplex formában szabad fogyasztani, úgy, hogy legalább ötféle B-vitamin legyen egyszerre bejutattva a szervezetbe. Mindegy, hogy azt Magne B6-al, vagy más ásványi anyaggal, vagy más vitaminnal ( komplex vitaminok). Ha a B-vitaminokból egyet nagy dózisban szedünk, szedhetünk másokat is nagy dózisokban, vagy az egy nagy dózis mellett kisebb dózisokban.
Fontos lenne az elektroszmog elleni védelem, árnyékolással, földeléssel, harmonizálással ( www.foldelnijo.hu, www.vitaminstation.hu), de tilos a Wi-Fi, a mikro, a dect telefon, a mobil, stb.. is. Ha ilyen sugárzások érik, akkor szedjen napi 20-25 ezer mg C-vitamint is, egyenlő időközönként, egyenlő dózisokban!! Lehet, hogy ez betegíti meg folyamatosan! Ha lehet csak asztali számítógépet használjon, és kerülje a tabletet, az okos telefont és a laptopot, notebookot!!

A szelénből legalább napi 200 mikrogrammot szedjen kettő vagy egy részletben az étkezés elején, mert ez felelős a sejtregenerációért, meg mellette kellene szedni a Hyal-Collag- ból is 1x1-et étkezéskor. A cink is a gyógyulást segíti, de ha nem vagyunk betegek, akkor is kell cinket szedni, meg magnéziumot is. Az algák közül a Chlorella algát javasolom szedni, mert az a nehézfémeket is üríti a szervezetből. Ebből napi 2000-3000 mg-nyit kell szedni étkezés előtt.
Nagyon fontos a ProbFlora ( www.vitaminstation.hu) szedése, ugyanis ez önmagában 70 %-al erősíti az immunrendszerünket. Jómagam 34.éve szedem napi szinten étkezés előtt az 1x2-őt! Ha Ön még nem szedte, akkor először napi 3x2-őt, majd egy hónap múlva 2x2-őt és újabb hónap után folyamatosan 1x2-őt javasolok szedni!
A B-vitaminokat reggelikor kell szedni és este lefekvés előtt fél órával, mert akkor az éjszakai alvás alatti regeneráció során a szervek rendelkezésére állnak a különböző B-vitaminok és ez miatt nem is kell azokból extra dózisokat szedni. A Highland cég Stressz ÍB-Complexéből reggelikor és este is szedjen 1x1 szemet és akkor az estinél még beszedhet, úgy 100-200 mg-nyi B3-at is és akkor nem kellenek az 500 mg-os dózisok, s mégis jobb a gyógyhatása, mert ott van mellette a többi is, hiszen kölcsönös összefüggésben vannak egymással a regeneráció során.
Javasolom szedni a D3 vitaminból is áprilisig 2000 NE egységnyit, de utána elegendő a 1000NE dózisú is.
Igyon desztilláltvizet és azzal készítse ételeit, italait és sózzon bátran a tiszta sóval! www.tisztaso.hu
Ha 42 éves, akkor Q10-ből napi 50 mg-ot és L-Karnitinből napi 500 mg-ot is szednie kellene, hogy rendben legyen a macro és micro keringése, merft ettől függ a gyógyulása is!!
Boldog, betegségmentes Újévet kívánok!
https://www.youtube.com/embed/_LpMB1OZ53g?feature=player_detailpage" frameborder="0" allowfullscreen>&autoplay=1
Tisztelettel:'Dr.Weixl-Várhegyi László

Kollagén bevitele

A kérdés

Tisztelt Doktor Úr!Milyen élelmiszerekkel lehet bevinni a kollagént, mikor kell bevenni az Alga Complexet, a Hyal Collagot, a Bioflavone-cét, a Q10 fortét, az Every Onet és a D3 vitamint?Tisztelettel:Ferenc

A tanácsadó válasza

Kedves Ferenc!
Igazán jó és tiszta kollegént, lehetőleg bio tojással lehet bejuttatni a szervezetbe! A tojás esetében is a főtt tojás a legjobb erre, de úgy, hogy meg kell enni azt a vékony hártyát, ami a kemény tojáshéj és a tojásfehérje között van. Egy kicsit macerás kiszedni, de ha a főzés után gyorsan lehűtik a tojást és lehűtés után azonnal megpucolják, akkor könnyen lejön a hártya, főleg, ha friss a tojás!. Naponta egy tojáshártya elegendő kollagént tartalmaz.
Ha vegetáriánus, akkor a legjobb módszer a Vitamin Station Hyal-Collag-jának a rendszeres szedése. Jómagam is ezzel viszem be minden nap a kollagént is és a hyaluronsavat, s azóta semmi baj az izületeimmel, pedig kemény izületi terheléses munkákat és gyakorlatokat csinálok! A Hyal Collag-ot közvetlenül étkezés elején az első falatokkal szedje be. Ugyanígy kell szedni az algákat és a BioFlavone C-t is. A Q10-et reggeli előtt közvetlenül szedje be és lefekvés előtt fél órával. Az Every One-t és a D3 vitamint pedig étkezés közben szedje, lehetőleg a tervezett étkezés közepén, s így kell szedni a Magne B6-ot is. Ha szed omega-3-at ,akkor azt meg az étkezés végén javasolom szedni.
Örülök, hogy törődik az egészségével.
2016-ra Boldog Újévet kívánok ezzel a csodálatos tűzijátékkal. Nem véletlen, hogy a kínaiak találták fel a tűzijátékot, de ők is csinálják a leg profibban!
https://www.youtube.com/embed/_LpMB1OZ53g?feature=player_detailpage" frameborder="0" allowfullscreen>&autoplay=1

Üdvözlettel: László