Tanácsadóink

A tanácsadó: Weixl-Várhegyi László

Tanácsadó adatai | Én is kérdeznék | Tanácsadók

 
EMF harmonizáló
2015.11.24. 20:33A kérdés:

Kedves László!A laptop tápegységére is szükséges EMF harmonizáló? Fém állólámpa ellen véd e a házharmonizáló vagy csak a vezetéket harmonizálja? Üdvözlettel: Püspöki Andrea

A tanácsadó válasza:

Kedves Andrea!
Az EMF harmonizáló, az azt jelenti, hogy energia modulációs frekvencia harmonizáló. Ez a laptopra is szükséges, méghozzá kető darab. Egyet a klaviatúrás rész baloldalának szélére kell a másik a képernyős rész szélére, olyan helyre, ha összecsukját a laptopot, akkor ne egymással szemben legyenek.
Nagyon helyesen gondolja, hogy a ház harmonizáló csak a vezetékben lévő hálózati feszültséget harmonizálja, magát a fémet és a fém által összegyűjtött tranziens sugárzást nem. A tranziensek ellen úgy tudunk védekezni, ha az adott fémet, jelen esetben az állólámpa fém részét földelő vezetékkel leföldeljük.
Remélem tudtam segíteni.
Üdvözlettel: 'Dr.Weixl-Várhegyi László

Bőrszárazság, bőr kirepedése
2015.11.24. 18:18A kérdés:

Tisztelt Doktor Úr! Testvérem 20 éves fiú, akinek télen a kézfeje, most már az arca is kipirosodik a hidegtől. A kézfeje teljesen kiszárad, berepedezik a bőr. Szeretném megkérdezni öntől, mi tehet ellene, mi az oka ennek a jelenségnek. Válaszát köszönöm.Klára

A tanácsadó válasza:

Kedves Klára!
Ha valakinek az arca és a keze a hidegben kipirosodik, az attól van, hogy így védekezik a szervezet a hideg ellen, azaz a hajszálerekben jobb lesz a keringés a hidegnek kitett bőrfelületeken. Ha valakinek megfelelő az étkezésnél bevitt olaj mennyisége, akkor a bőrfelület zsírosabb lesz és akkor eleve a zsírréteg ad egy védettséget. A védettséget el lehet érni kézkrémekkel is. Az argán olaj a legjobb kézápolásra és a kenderolaj, meg a kenderkérem, a Hemp Care. A kiszáradáshoz és berepedéshez hozzájárul az is, hogy kevés folyadékot fogyaszt valaki, vagy pedig olyan sls (sodium lauril sulfat, sodium laureth sulfat) tartalmú szappanokat kéztisztítókat használ, amelyek lecsupaszítják a bőr felületéről a védőrétegeket. Csak olyan tisztálkodó szereket használjon, amelyek nem tartalmaznak sls-t.
Jó lenne, ha a vércsoportja szerint táplálkozna a fiú, mert akkor a vércsoportjának nem megfelelő táplálékok nem idéznének elő agglutinációt és jobb lenne a perifériás keringés a kézfején és az arcbőrén.
Örülök, hogy így aggódik a testvérérét, de jó lenne vele megértetni, hogy legtöbbet saját maga tehet az egészségéért, s így a keringéséért és a bőre állapotáért is
Remélem tudtam segíteni.
Tisztelettel: 'Dr.Weixl-Várhegyi László

0-ás vércsoportúaknak mi jó és mi nem?
2015.11.22. 17:44A kérdés:

Kedves Weixl Várhegyyi László!0 vércsoportú vagyok. A vércsoportos könyvben a kelbimbó és a padlizsán a tiltottak listáján szerepel az első részben a csak 0 vércsoportúaknak szóló részben, a táblázatban viszont semlegesek. Az eper szintén tiltott az első részben, a mindenki számára fogyaszthatók között viszont szerepel földieper néven. Az almafélék közül melyik értendő édesnek és savanyúnak? A jonatán fogyasztható? A szárazbab, a fejtenivaló bab és a tarkabab között mi a különbség mert ezek is eltérőek? Tudtommal szárazbab mindegyik. Kérem tisztázza a félreértéseket.Köszönöm válaszát előre is:Kiss János

A tanácsadó válasza:

Kedves János!
Köszönöm a kérdését, mivel ezeket én is észre vettem, de nem az én hibám volt mindegyik, hanem Adamóék könyvében is voltak ellentmondások, amelyek fordítási és nyomadahibákból adódtak. A 2014-ben átdolgozott kiadványomban már csak egy hiba maradt, ahol a 11. oldalon, az első részben az eper tilottnak maradt, viszont a táblázati résznél már ki van javítva. A következő kiadfásnál már azt is ki fogom javítani, de ez nem túl nagy hiba, mivel a többség a táblázatot nézi az pedig jó.
Az almaféléknél fel lehetett volna sorolni közel kétszáz fajtát, viszont akkor az összes gyümölcs- és zödségfajtáknál is meg kellett volna ezt tenni és akkor vastag könyv lenne a táblázat, illetve az Adamóék sem végeztek el minden almánál vizsgálatokat, csak azt állapították meg, hogy az édes almák fogyaszthatók a 0-ások számára, a nem édesek nem. Én is 0-ás vagyok és ha beleharapok egy almába, akkor el tudom azt dönteni, hogy az édes-e vagy sem. Kérem, hogy Ön is ezt tegye és ne fajták meghatározását kérje rajtam. A jonathán ha nem érett, akkor nem fogyasztható, viszont ha már a tárolás során veszített a keménységéből, akkor megnő közben a cukorfoka is és fogyaszthatóvá válik a 0-ások számára is. Ugyanígy vagyunk a goldennel is. A nyári almák közül sok az édes alma, azok közül több fajta is fogyasztható. Én azokbók a nemes batult szeretem legjobban, ami Bicsérdy kedvenc almája volt.
A baboknál az első részben le van írva, hogy szárazbabként csak a szójababot fogyaszthatja a 0-ás. A táblázatnál a fejteni való babfélékből mindegyik fogyasztható, ha a bab a hüvelyben még fejtenivaló formában van jelen, mivel ekkor még nem alakult ki bennük az a lektin, amelyik agglutinációt okoz a 0-sok számára. A tarkabab-nak a száraz fomáját kell érteni a táblázatnál, és akkor az már sajnos nem jó a 0-sok számára, míg fejtenivaló babként fogyasztható lenne. Remélem, hogy így most már ismeri, hogy a babféléknek van hüvelyes, zöldbab változata, s van, amikor még nem száraz a hüvely és nem érett a szem, akkor az fejtenivaló formátuma minden babnak, amikor meg már száraz a hüvely is és a babszem is, akkor az már szárazbab. Kérem, hogy ezt így fogadja el.
Tisztelettel: 'Dr.Weixl-Várhegyi László

Flavon ma-ról vélemény
2015.11.21. 17:27A kérdés:

Kedves László!A Flavon max nevű lekvár állagú étrendkiegészítőről szeretném a véleményét kérdezni amennyiben ismeri a terméket ajánlja e fogyasztásra?Üdvözlettel:Liktor Kornélia

A tanácsadó válasza:

Kedves Kornélia!
Annak idején engem is megkeresett a Flavon cég, hogy ajánljam a termékeiket, de nem vállaltam.
Azért nem, mert nem vércsoport speckifikusak és nem tartják be azt, hogy gyümölcsöt nem keverek zöldséggel, ugyanis az ételtársítási szabályok szerint a zöldségek a gyümölcsökkel nem jól társíthatók, mivel a gyümölcsök savasítanak, még nyersen is, a zöldségek pedig lúgosítanak, Savas és lúgos dolgokat el kell különíteni egymástól mivel rontják egymás hatásait. Még a zöldségeknél is igaz az a szabály, hogy azokből se keverjünk össze csak hasonlóakat, pl. a répaféléket a répafélékkel, a gumósokat a gumósokkal, a leveleseket a levelesekkel, de ezekből sem ajánlott háromfélénél többet összevegyíteni. A gyümölcsökre is igaz az a szabály, hogy azok közül sem szabad összekeverni semmit, legfeljebb a hasonlóakat, pl. a körteféléket más körtefélékkel, az almaféléket a más almafélékkel, a bogyósokat a más bogyósokkal, a barackféléket más barackfélékkel stb. A citrusfélék jól keverhetőek egymással, így a lime a citrommal, a naranccsal a grapefruittal, s ezek közül a narancsot kivéve mindegyik eltér a többi gyümölcstől, amelyek savasítanak, ugyanis a citrom, a lime és a grapefruit lúgosító gyümölcsök a meggyel és az éretlen banánnal együtt. A meggyet és az éretlen banánt tehát lehet lúgosításra használni, de csak önmagukban fogyasztva őket, míg a lúgosító citrusféléket össze is lehet keverni lé-ként és gyümölcssalátaként.
A kérdésre visszatérve, a Flavon max összetevői minden vércsoport számára fogyaszthatóak, mert vagy jótékonyak az adott vércsoportnak, vagy semleges hatásúak, viszont nem keverhetőek!!! Részben nemkeverhetőek a gyümölcs alapaanyagaik (áfonya, bodza, szőlő, ribizli, homoktövis), annak ellenére, hogy bogyós mindegyik, mert már háromfélénél több van keverve egymással. A zöldség összetevőik ( ginzeng, cékla), annak ellenére, hogy nyersen lúgosítanak, egymással nem keverhetőek, mert a répafélék a gyökérzöldségekkel nem keverhetők. A legnagyobb baj a készítménnyel pedig az, hogy minden összetevője átment hőkezelésen az elkészítés, azaz gyártási folyamat során, tehát holt enzimeket tartalmaznak, s a szervezetben való feldolgozásuk során megterhelik az amúgy is túlterhelt hasnyálmirigyet. Baj még az is, hogy a gyümölcsök és a zöldségek sem keverhetőek egymással. A Flavon max összetevőit ha egyenként és megfelelő időközönként fogyasztva juttatnánk a szervezetünkbe nyers, hőkezeletlen állapotban, akkor jó hatással lennének az immunrendszerre. Itt is be kellene tartani azt a szabályt, hogy először a gyümölcsöket, s utána a zöldségeket kellene fogyasztani a dr.O.Z.A.Hanish-féle Mazdaznan elvek szerint, melyeket az élet és a gyógyítás immár 110 éve igazolt!!!!
Végül az is meg kell említenem, hogy a Gödöllői Agrártudományi Egyetem Kutatóintézete már 1960-ban bizonyította, hogy a termelt és a vadon termő zöldségek és gyümölcsök ásványi anyag és vitamintartalma az '50-es évekhez képest átlag 50-70-os csökkenést mutatott, s ezt az 1980-as évek elején végzett kutatásaik tovább erősítették, mivel akkor már a '60-as évekhez képest, újabb 60 %-os csökkenést volt beltartalmi értékeikben a vadon és a termelt zöldségek és gyümölcsök esetében. Például a tej- és tejtermékek esetében 2000-ben meghatározottak szerint, az 1960-as értékhez képest 95 %-os(!!!) volt a csökkenés, s már azóta is eltelt újabb 15 év! Nyilván a teheneknek azért csökkent a tejük vitamin és ásványi anyag tartalma 95 %-al, mert az elfogyasztott takarmányaik és tápjaik is vitamin- és ásványi anyag hiányosak. Egyébként Magyarország talaja jódhiányos, de Magyarország és fél Európa talaja pedig szelén hiányos és mindkét nyomelem nagyon fontos az immunrendszer számára. Sajnos ezek ma már csak koncentrált és szerves kötésű táplálékkiegészítőkkel juttathatók csak be a szervezetbe és ezt a gyógyítás hivatalosan ortomolekuláris medicinának nevezi. A környezeti ártalmak megnövekedett szintje (nukleáris-, radar-, mikrohullámú-, mobil-, digitális, amplitudó modulált-, frekvencia modulált-, stb. sugárzások, elektroszmog, szatellit szmog-, stb..) pedig még a '40-es évek beltartalmi értékeit tartalmazó táplálékokkal sem semlegesíthetők, csak a folyamatosan szedett szerves kötésű táplálékkiegészítőkkel.
Az, hogy mégis jeleznek vissza pozitív hatásokat a Flavon max fogyasztók, az azért van, mert szervezetükben olyan alacsony a makro- és mikroelem szint, meg a vitamin szint, hogy az a kevés, amit a Flavon készítménnyel bejut az is javít valamit a szervezetük egészségi állapotán a szedés elején. Hosszabb szedés esetén viszont már a társíthatósági szabályok be nem tartása miatt jelentkezni foignak problémák a közérzetben, de akkor már azt nem a készítmények tulajdonítják.
A fentiek miatt tehát fogyasztásra én Önnek nem ajánlom, csak ezt el kellett magyaráznom, hogy megértse, hogy miért nem javasolom.
Üdvözlettel: 'Dr.Weixl-Várhegyi László

Mágneses lepedő, mágneses derékalj
2015.11.19. 16:19A kérdés:

Tisztelt doktor úr!Sehol nem kapható olyan mágneses lepedő amin elszórtan helyezkednek el a mágnesek. Kérdezném, hogy mennyire jó az amiben mágnescsíkok vannak? Vagy derékalj is megfelel a lepedő helyett?Üdvözlettel:Nóra Frigyes

A tanácsadó válasza:

Kedves Nóra Frigyes!
Az a jó mágneses lepedő, amelyiknél mágnescsíkok adják meg a mágneses Észak irányt. Azt javasolom, akár mágneses lepedőt, akár mágneses derékaljat vásárol, hogy egy kis iránytűvel, vagy cérnára kötött gombostűvel a mágnescsíkok felett ellenőrizze le, hogy azok tényleg mágnesesek-e, vagy csak sima műanyag csíkok. Sajnos más sok átverés született ebben a témában, ugyanis eladnak olyan mágneses lepedőket és mágneses derékaljakat, amelyekben csak műanyag csík van és nem mágnescsík. Ha az ellenőrzés igazolja a mágnesességet, akkor azt is javasolom ellenőrizni, hogy valóban Északi iránynak felel-e meg a fej iránya, ugyanis szakértelem hiányában sokan úgy teszik bele a mágneses csíkokat a lepedőkbe, vagy a deréaljakba, hogy azokon össze-vissza vannak belerögzítve a mágneses csíkok, s nem egy irányba nézően.
Az elszórtan elhelyezkedő mágneses lepedőket, derékaljakat nem javasolom használni, mert azoknál nem biztosítottak elmozdulás ellen a mágnesek és azok gyakran elmozdulnak és olyankor már nem hatásos, sőt negatív hatásai lehetnek az ilyen mágneses tereknek
Amúgy egyébként lehet mágneses lepedőt is használni, meg mágneses derékaljat is. A mágneses derékalj annyival jobb, hogy az tartósabb és benne stabilabban vannak a mágneses csíkok.
Tisztelettel:'Dr.W.-V.László

A tanácsadó: Weixl-Várhegyi László

Tanácsadó adatai | Én is kérdeznék | Tanácsadók

 

Bejelentkezés

Hírlevél fel/leiratkozás

Videó ajánlatunk

Biofizikai állapotfelmérés felsőfokon
A videóhoz kattintson a képre!

Heti horoszkóp

Heti horoszkóp

Eseménynaptár (ma és holnap)

Találkozzunk a Facebookon is!

Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés